İTÜ GİNOVA'dan Global Girişimcilik Haftası'nda 5 Etkinlik
Kas 17, 2015

İTÜ GİNOVA, her yıl dünya genelinde kutlanan Global Girişimcilik Haftası’na (GGH), düzenlediği 5 etkinlikle katılıyor. Bu sene 16-22 Kasım tarihlerinde kutlanacak olan GGH kapsamındaki etkinlikler, girişimciliğe ilgi duyan tüm İTÜ'lülerin katılımına açık.

dijital ekonomi ve girisimcilik

İTÜ GİNOVA’nın GGH kapsamındaki ilk etkinliği “GGH Global Etkinlik” adı altında 17 Kasım Salı günü gerçekleşecek. Etkinlikte, Penn State ve Middlesex üniversitelerinde gerçekleşecek “Dijital Ekonomi ve Girişimcilik Online Konferansı”, canlı yayınla 14.15-16.00 saatleri arasında İTÜ’lülerle buluşacak. Etkinlik hakkında detaylı bilgi ve kayıt için lütfen tıklayınız.

teknoloji girisimciliginde kadin olmak

Global etkinliğin ardından, 18 Kasım Çarşamba günü, GGH Kadın Günü çerçevesinde “Teknoloji Girişimciliği’nde Kadın Olmak” etkinliği düzenlenecek. 10.45-13.45 saatleri arasında gerçekleşecek etkinlik kapsamında öncelikle “İş Dünyasında Toplumsal Cinsiyet Eşitsizlikleri” ve “Girişimcilik Dünyasında Kadınlar” başlıklı konuşmalar yapılacak, ardından Kadın Girişimci Olmanın Zorlukları adlı atölye çalışması düzenlenecektir. Etkinlik hakkında detaylı bilgi ve kayıt için lütfen tıklayınız.

social network

İTÜ GİNOVA’nın GGH etkinliklerinin bir diğer ise 19 Kasım Perşembe günü 18.30 – 20.00 saatleri arasında gerçekleşecek “Girişim Sineması”. Yaklaşık bir aydır gerçekleşmekte olan “Girişim Sineması” kapsamında bu hafta GGH’ye özel gösterimle, Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’in hikâyesine odaklanan “The Social Network” filmi izleyiciyle buluşacak. Film gösterimine katılmak için lütfen tıklayınız.

Sunum Yarismasi

GGH, bu yıl dünya genelinde 16-22 Kasım tarihleri arasında kutlansa da, bu haftanın dışında gerçekleşen etkinlikler de GGH kapsamında değerlendirilmekte. 23 Kasım Pazartesi günü 18.30 – 21.30 saatleri arasında düzenlenecek “İTÜ GİNOVA Sunum Atölyesi” bu kapsamda, GGH etkinlikleri arasında yer alıyor. Sunum atölyesinde, katılımcılar öncelikle “Kısa Sunum İçerik Eğitimi” ve “İkna Edici Bir Sunum İçin Gerekli Öğeler” başlıklı konuşmalarla etkili sunum teknikleri konusunda bilgi edinecek, ardından, bir sonraki gün gerçekleşecek olan sunum yarışmasına katılacak öğrencilerin seçimi yapılacaktır. Sunum atölyesine katılmak için lütfen tıklayınız.

İTÜ GİNOVA’nın GGH kapsamındaki bu yıl gerçekleştireceği son etkinlik 24 Kasım Salı günü düzenlenecek “İTÜ GİNOVA Sunum Yarışması”. Sunum atölyesine katılan öğrenciler arasından seçilecek 40 kişinin, 90 saniyede sunumlarını yapması üzerine kurgulanan etkinlik, 18.30 – 21.15 saatleri arasında gerçekleşecek. Etkinlik sonunda en başarılı sunumu gerçekleştiren öğrencimiz, Iphone 6s’in sahibi olacak.

Etkinlikler hakkında sorularınız için www.ginova.itu.edu.tr adresini ziyaret edebilir ya da 02122857506 numaralı telefondan İTÜ GİNOVA’ya ulaşabilirsiniz.