Rektörümüz İstanbul Sanayi Odası’nın Meclis Toplantısında
Kas 27, 2015

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca ve İTÜ ARI Teknokent CEO’su Kenan Çolpan 25 Kasım 2015 tarihinde gerçekleştirilen İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi Kasım ayı olağan toplantısına katıldı.

iso_toplantisi

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan’ın başkanlığını yaptığı toplantı, "Yeni Hükümetten, İstanbul Sanayi Odası'nın Sanayimiz ve Ekonomimiz Açısından Beklentileri ve Önerileri” ana gündemi ile gerçekleştirildi. Meclis üyeleri gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

rektor_karaca_iso toplantisi

Karaca : “İTÜ Çekirdek Ekosistemi'nde İSO’nun desteği önemli”

İTÜ Çekirdek Girişimcilik Ekosistemi adı altında işbirliği içerisinde olduğu İSO’nun meclis toplantısında davetli konuşmacı olan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca konuşmasında, 242 yıllık bir kurum olan İTÜ’nün geçmişten bugüne ülkemizin modernleşmesine yaptığı katkılardan dolayı gurur duyduklarını söyledi. Karaca üniversitelerin bilgi ürettiğini ancak sanayicilerin bu bilgiyi ürüne dönüştürdüğünü kaydetti. İSO’nun katkısının İTÜ Çekirdek Girişimcilik Ekosistemi’nin marka değerini yükselttiğinin altını çizen İTÜ Rektörü Karaca, uluslararası anlamda da kuluçka merkezleri arasında şampiyonlar ligi seviyesine çıktıklarını belirtti. Bundan sonraki dönemde tematik teknokentlere yoğunlaşacakları bilgisini veren Karaca, Enerji Teknokenti kurduklarını ve Deniz Teknokenti için de çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

mirayturan_iso_toplantisi

TRD Bİotek ve Vivosens Biyosensör Girişimcileri Kürsü’de

İTÜ Çekirdek Big Bang 2015 finalistlerinden olan ve İSO Geleceğin Sanayicisi Ödüllerinden 50.000 TL değerindeki ödülü kazanan TRD Biotek’ten Doç Dr. Özge Çelik de Türkiye’nin ilk yüksek teknolojili tohum üretim firmasını hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. İSO Geleceğin Sanayicisi Büyük Ödülü’nü kazanarak 150.000 TL’lik para ödülünü kazanan Vivosens Biyosensör projesinden Miray Turan ise İSO’ya desteğinden ötürü teşekkür etti.