Lider Olmaya Hazır Mısın?
Kas 30, 2015

İTÜ GİNOVA ve General Electric(GE) işbirliği ile “Lider Olmaya Hazır Mısın?” atölyesi düzenlendi. Öğrencilerin liderlik becerilerini değerlendirme ve bu becerileri ile ilgili kendilerine yol haritası çizme yetkinliği kazanmaları için düzenlenen atölyeye 32 İTÜ öğrencisi katıldı.

25 Kasım 2015 tarihinde GE Türkiye İnovasyon Merkezi’nde gerçekleşen atölyede geleceğin liderleri olarak karşılaşacakları zorluklar ve değerlendirmeleri gereken fırsatlar konusunda eğitimler verildi. Atölye kapsamındaki eğitimler; GE eğitmenleri, üst düzey yöneticiler ve insan kaynakları yöneticileri tarafından verildi. Liderlik atölyesinde, genç yeteneklerin içlerindeki liderlik ruhunu keşfetmeleri sağlandı. Atölyeye başvuru yapan 2. ve 3. sınıf öğrencileri arasından not ortalaması, İngilizce düzeyi ve “#LiderOlmayaHazırım” etiketi ile gönderdikleri mesajlar değerlendirilerek 32 öğrenci belirlendi ve bu kariyer kampına katılma fırsatı yakaladı.

ginova-ge_isbirligi

Bir günlük kariyer kampında katılımcılar, liderlik yönlerini keşfedecekleri stratejik oyunlar, kariyer fırsatlarını öğrenebilecekleri ve kendi kariyer yollarını belirleyecekleri etkinlikler ile interaktif konuşmalar ve daha birçok farklı deneyimi bir arada yaşadılar.

“Liderlik Konusunda Kendi Potansiyelimi Gördüm”

Profesyonel hayata hazırlık sürecinde önemli bir adım atan öğrencilerimizden Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü öğrencisi Mert Yiğit Aladağ, “GE ‘Lider Olmaya Hazır Mısın?’ (Dare to Lead) Liderlik Atölyesini ilk duyduğum zaman öncelikle büyük bir merak ve heyecan içerisine girdim. Bu konu hakkında yol gösteren, bilgi sahibi olan birilerinin önderliğinde neler yapabileceğimi öğrenmeyi gerçekten çok istiyordum. Bu liderlik atölyesi öncelikle liderlik konusunda kendi potansiyelimi görmemi sağladı. Bunun dışında takım çalışmasının ne kadar önemli olduğunu, bu sayede zor görünen şeylerin ne kadar kolay çözülebileceğini fark ettim. Çok sıra dışı bir deneyimdi” dedi.

ginova-ge_3

“Geleceğimle İlgili Daha Net Planlarım Var Artık”

Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencisi Merve Kurt, “Dünya çapında tanınan, küresel ve geleneksel yönetim biçiminden farklılaşmış bir şirketin, yeni dünyaya açılan liderlerin özelliklerini öğretiyor olması beni çok heyecanlandırdı ve hemen katılmak istedim. Gün boyu gerçekleşen aktivitelerin tamamı çok heyecan vericiydi. Bu aktiviteler süresince kendi potansiyelimi ve neler yapabileceğimi gördüm. İleride beni yönlendirecek adımları netleştirebildim, geleceğimle ilgili daha net planlar yapabildim. Bu atölye, takım çalışmasını, takım lideri olmanın gerektirdiği özellikleri öğretti. Benim için çok değerli olan bu fırsatı yakalamış olmaktan büyük mutluluk duyuyorum.” dedi.

Yetenekli öğrencilerin liderlik yönlerini keşfetmeleri ve içlerindeki potansiyeli fark etmeleri adına böyle bir işbirliğine gittiklerini belirten İTÜ GİNOVA Müdürü Prof. Dr. Şebnem Burnaz, bu tür atölyelerin yaygınlaştırılmasını ve daha fazla sayıda öğrencinin bu imkândan faydalanması gerektiğini vurguladı. Burnaz, İTÜ GİNOVA olarak geleceğin liderleri olma yolundaki öğrencilerin her zaman yanında olacaklarını söyledi.

ginova-ge_2

GE Türkiye Üniversite İlişkileri Lideri Ruhan Temeltaş ise , “Geleceğin iş dünyasını algıları açık, kendini yetiştirmiş genç liderler yönetecek. Bu içgörü ile gerçekleştirdiğimiz atölyeye katılan öğrencilerimizin tüm programı büyük bir heyecan ve ilgi ile takip ettiğini gördük. Genç yeteneklerin liderlik konusunda cesaretlenmelerinde ilham kaynağı olmak bizlere gurur veriyor. Bu yaklaşım ile MENAT bölgesinde ilk kez Türkiye’de İTÜ GİNOVA işbirliğinde gerçekleştirmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.