Teknolojiyi Kullan, Çığır Aç!
Ara 07, 2015

Bilişim Teknolojileri Zirvesi (BTZ) ünlüler, teknoloji severler, profesyoneller ve öğrenciler biraraya geldi, iki gün boyunca girişimcilik ve teknoloji konuşuldu, tartışıldı.

btz15_panel_DSC_5585

Her yıl yaklaşık 700 kişinin katılımıyla düzenlenen, 30 binin üzerinde kişinin internet üzerinden takip ettiği Bilişim Teknolojileri Zirvesi (BTZ) gerçekleşti. İTÜ İşletme Mühendisliği Kulübü tarafından bu yıl 8.’si düzenlenen etkinlikte; sanatçılar, siyasetçiler, iş adamları, akademisyenler, girişimciler ve yatırımcılar ile enine boyuna bilişim teknolojileri ve sosyal medya konuşuldu.

Bilişim Teknoloji Zirvesine katılan İTÜ Elektronik Haberleşme mezunu ve Türk Telekom Grubu Kurumsal Servisler Direktörü Cenk Sezgin ve İTÜ Fizik Mühendisliği mezunu, IBM Türkiye Bulut Çözümleri Yöneticisi Erdem Erdoğan’dan genç İTÜ’lülere mesaj var.

btz15_cenk seckin_DSC6924

Bilişim Zirvesi’nde konuşmacı olarak yer alan İTÜ Elektronik Haberleşme mezunu ve Türk Telekom Grubu Kurumsal Servisler Direktörü Cenk Sezgin, “İTÜ’de olmak çok heyecan verici. Genç İTÜ’lülere İki tane mesajım var.” Hangi alanda güçlüyüm ve hayatta ne istiyorum” sorularının cevaplarını arasınlar. Bu iki sorunun cevabını vermek zordur. Steve Jobs’un dediği gibi ölene kadar bu cevapları aramakla yükümlüyüz aslında. Bu ikisinin cevabını bulmak emek istiyor, denemek gerekiyor. Bu iki soruya doğru cevabı bulmak için çok kafa yorsunlar” dedi.

btz15_erdem erdogan_DSC6889

Hayallerinin peşinden gidenler

İTÜ Fizik Mühendisliği mezunu, IBM Türkiye Bulut Çözümleri Yöneticisi Erdem Erdoğan da mühendislik bilgisinin önemi ile ilgili şöyle konuştu “Mühendislik yaklaşımı bence dünyayı daha doğru ve bilimsel olarak algılamak için ciddi bir altyapı. Dijital bir dünyada matematik ve mühendislik bilgisi şart ve çok değerli. Yoksa sihir ve büyüyle yürüyen bir dünya olarak algılarsınız hayatı.” Erdoğan, genç İTÜ’lülere, “Bugün her zamankinden çok daha fazla imkâna sahipler. Hayal etmek ve gerçekleştirmek arasında artık çok daha ince bir çizgi var. Artık daha çok imkâna ve araca sahipler. Sunumda kullanılan bilim adamlarının başardıklarından çok daha fazla şey başaracak arkadaşlarım var aralarında. Umarım yılmadan, sıkılmadan hayallerinin peşinden giderler” mesajını verdi.

btz15_sila_DSC_5828

Sıla, sosyal medyayı en iyi kullanan kadın sanatçı seçildi.

8. Bilişim Teknolojileri Zirvesi’nde toplam 600 bin kişinin oyuyla sosyal medyayı en iyi kullanan kişiler ve kurumlara ödülleri verildi. Her yıl yaklaşık 700 kişinin katılımıyla düzenlenen, 30 bin kişinin internet üzerinden izlediği Bilişim Teknolojileri Zirvesi (BTZ) kapsamında gerçekleştirilen “Sosyal Medya Ödülleri” sahiplerini buldu.

Öğrenciler büyük ilgi gösterdiği törende ödülünü almak üzere sahneye çıkan Sıla, “Bugün ne güzel bir tesadüf ki Atatürk’ün kadınlara seçme ve seçilme hakkı verdiği gün... Bu açıdan benim için büyük önem taşıyor. Bu ödüle layık görüldüğüm için şeref ve onur duydum” dedi.

btz15_komite_DSC_6066

28 kategoride sosyal medya ödülü dağıtıldı

Gerçekleştirilen ödül törenine katılamayan Buse Terim, Barış Arduç ve Kiralık Aşk ekibi ile Burcu Esmersoy gönderdikleri videolar ile öğrencilere teşekkür ettiler.

Törende; Bireysel Blog, Dizi, En Popüler Kullanıcı, Gazeteci, Haber Kaynağı, İçerik Platformu, Kurumsal Blog, Marka, Medya, Mizah, Mobil Uygulama, Müzik Erkek, Müzik Grubu, Müzik Kadın, Erkek Oyuncu, Kadın Oyuncu, Politikacı, Radyo, Resmi Kurum, Sanat, Sivil Toplum, Spor Kulübü, Spor Programı, Sporcu, TV Kanalı, TV Programı, Yazar ve Youtube kategorilerinde toplam 28 ödül verildi.

Oy veren 600 bin kişinin yüzde 75’i 18-24 yaş arasında. Yüzde 70’i Türkiye’den olmak üzere 114 ülkeden kullanıcının oy kullandığı oylamada oy verenlerin yüzde 58’nin kadın olduğu belirtildi.

ÖDÜL ALANLAR:

BİREYSEL BLOG