Herkes İçin Sanat Akademisi Muğlalı Çocuklarla Buluştu
Ara 11, 2015

“Herkes İçin Sanat Akademisi” projesini tanıtmak ve yaygınlaştırmak amacıyla kurumlarla işbirliği yapılarak geniş katılımlı olarak düzenlenen müzik seminerlerinin İstanbul dışındaki ilk etkinliği Muğla’da gerçekleştirildi.

İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Serpil Murtezaoğlu’nun projelendirdiği, Muğla genelinde ise Proje Koordinatörlüğünü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ercan Kılkıl'ın yürüttüğü, “Herkes İçin Sanat Akademisi” etkinliği İTÜ TMDK, EGE Üniversitesi TMDK ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölüm Başkanlığı akademisyenleri tarafından Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirildi.

İTÜ TMDK Müdürü Prof. Adnan Koç’un da katıldığı etkinlikte; Bağlama Yrd. Doç. Dr. Ercan Kılkıl, Ney Doç. Dr. Ali Tüfekçi, Klasik Kemençe Öğr Üyesi Hatice Doğan Sevinç, Ud Öğretim Üyesi Mehmet Bitmez, Kaval Dr. Mahmut Karagenç, Kemane Öğr. Üyesi Atakan Türüdü tarafından tanıtıldı ve seslendirildi.

“Herkes İçin Sanat Akademisi” Seminer-Konser etkinliği kapsamında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde ağırlanan 1000 Muğlalı öğrenciye verilen interaktif seminerin ardından projenin Türkiye genelindeki startı verildi.

herkes icin sanat akademisi muglakolaj

Herkes İçin Sanat Akademisi

Türk musikisi alanında kurulmuş ilk akademik eğitim kurumu olan İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı, sanat sevgisini ve akademik eğitimi toplumun her kesimine yaymak amacıyla “Herkes İçin Sanat Akademisi” projesini oluşturmuştur.

İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Serpil Murtezaoğlu’nun projelendirdiği, “Herkes İçin Sanat Akademisi”’nin amacı geleneksel musikimizin çocuk ve gençler arasında yaygınlaşmasını sağlamak. İstanbul genelinde başlatılan ve binlerce çocuğa ulaşan projenin, tüm Türkiye'ye hatta uluslararası platforma taşınması hedeflenmekte.