İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları 131. Balık Gününde Buluştu
Ara 14, 2015

Türk denizcilik eğitiminin 131. ve İTÜ Denizcilik Fakültesi (İTÜDF)'nin 23'üncü kuruluş yılı dolayısıyla düzenlenen Geleneksel Balık Günü bu yıl da coşkuyla kutlandı.

İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunlar Derneği (DEFAMED) ve İTÜ Denizcilik Fakültesi işbirliği ile düzenlenen Geleneksel Balık Günü 12 Aralık 2015 tarihinde gerçekleştirildi.131. Balık Gününde Denizcilik Fakültesinin değerli mezunları bir araya geldi.

Türk Denizciliğine İTÜ’den Anlamlı Destek

Boru-trampet takımı eşliğinde düzenlenen törene Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, bürokratlar ile misafirler katıldı. Törenden önce sergi alanını ziyaret eden Bakan Yıldırım, bütün stantları tek tek gezdi ve öğrencilerle muhabbet etti. Yıldırım'ın en fazla dikkatini çeken stant ise İTÜ Denizcilik Fakültesi öğrencilerinin yaptığı kendi kendine yönünü tayin edebilen "İnsansız Su Üstü Aracı" oldu. Aracı uzun süre inceleyen Yıldırım, öğrencilere çeşitli sorular yöneltti.

baturay ozdemir_ balik gunu

Törende ilk konuşmayı Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Salim Söğüt gerçekleştirdi. Söğüt konuşmasında, “Hepinizin bildiği gibi Yüksek Denizcilik Okulu ve İTÜ Denizcilik Fakültesi; geleneksel değerlerine, milli ve manevi değerlerine, Cumhuriyet değerlerine, Atatürk'ün ilke ve inkılaplarına bağlı, bayrak ve millet sevgisiyle dolu nesiller yetiştirmektedir. İTÜ Denizcilik Fakültesi olarak bu değerleri her zaman muhafaza edeceğiz” dedi.

binali yildirim_ balik gunu

Daha sonra Genel Zabit, 4. Sınıf öğrencisi Baturay Özdemir konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Baturay Özdemir şu şekilde konuştu; “Bizim adımız İTÜ Denizcilik Fakültesi, soyadımız Yüksek Denizcilik Okulu’dur. Lumbarağzından adım attığımız ilk dakikadan beri, bu büyük ailenin bir üyesi olmanın gururunu taşıyoruz. 131 yıllık soyağacımız her geçtiğimiz yıl köklerini salmaya devam etmektedir” dedi.

Rektör Karaca: “Başarılarınız ile gurur duyuyoruz.”

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ise konuşmasına, denizcilik fakültesinin tarihten elde ettiği geleneği yaşatan, geçmiş ile gelecek arasında köprü oluşturan nesiller yaşattığını söyleyerek başladı. Karaca, "Sizler bizim bugünümüz ve yarınımızsınız. Sizlerin başarısı sayesinde fakültemiz denizcilik eğitiminde üst seviyelerde. Bugün mezunlarımız ve öğrencilerimizle birlikteyiz. Hakkınız ödenmez, hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

rektorumuz ve binali yildirim

Binali Yıldırım: “İTÜ Ailesinin mensubu olmaktan hep gurur duydum.”

Son olarak ise konuşmasını yapmak üzere Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım kürsüye davet edildi. Bakan Yıldırım, hayatı boyunca İTÜ ve denizcilik ailesinin bir mensubu olmaktan hep gurur ve mutluluk duyduğunu belirterek, buraya geldiğinde denizcilik ailesinin mensubu olduğunu bir kez daha kalbinin en derininde hissettiğini söyledi.

İTÜ Denizcilik Fakültesi 40, 50 ve 60 yıl mezunlarına plaket verilmesinin ardından, okul yemekhanesinde özel balık menüsünün sunulduğu yemeğin ardından 2015 yılı Balık Günü etkinliği sona erdi.