İTÜ Sci-X Takımı, Hyperloop Pod Tasarımı Yarışmasında
Ara 15, 2015

Üyelerinin büyük bir çoğunluğunu İTÜ öğrencilerinin oluşturduğu İTÜ Sci-X takımı, dünyanın en önemli şirketlerinden biri olan SpaceX şirketinin düzenlemiş olduğu “SpaceX Hyperloop Pod Competition”da ilk elemeyi geçerek, 2016’nın Ocak ayında Amerika’da Texas A&M (TAMU) üniversitesinde düzenlenecek olan “Design Weekend” aşamasına yaptıkları “Pod” (kapsül tren) tasarımını sunmak üzere davet edildi.

hyperloop

Hyperloop nedir?

Hyperloop, düşük basınçlı tüp içerisinde hareket edecek olan yüksek hızlı tren konseptidir. Bu Konsept,  2013 yılında SpaceX şirketinin kurucusu ve Tesla Motors ile PayPal şirketlerinin kurucu ortağı Elon Musk tarafından tanıtıldı.“SpaceX Hyperloop Pod Competition” SpaceX şirketi tarafından 15 Haziran 2015’de başlatılan ve 16 ülkeden 216’sı üniversite takımı olmak üzere 318 takımın katıldığı pod (kapsül tren) tasarlama yarışmasıdır. SpaceX  şirketi bu yarışmada takımlara teknik destek sağlayarak Hyperloop konseptini hayata geçirmeyi amaçlamakta.

hyperloop render