İTÜ Türk Müziği Topluluğu Türküler ile Gönülleri Fethetti
Ara 17, 2015

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Türk Müziği Devlet Konservatuvarı (TMDK) Topluluğu, Bülent Ecevit Üniversitesinin davetlisi olarak 11 Aralık Cuma akşamı Sezai Karakoç Kültür Merkezinde bir konser verdi. Topluluk, sanat müziği ve halk müziği eserlerinden oluşan repertuvarları ile izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı.

itu_tmdk_beu_konser_1

Şef Prof. Cihangir Terzi yönetimindeki topluluğun konserini Vali Ali Kaban, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Neşe Kurt, Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer, Jandarma Komutanı Halûk Selvi, Emniyet Müdürü Osman Ak, BEÜ Senatosu üyeleri, akademik ve idari personel, öğrenciler ve Zonguldaklı müzikseverler izledi.

Solistler, İTÜ TMDK öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Sinem Özdemir ile TRT İstanbul Radyosu sanatçısı Celal Bakar’a, Ali Tüfekçi (ney), Cenk Öztürk (viyolonsel), Serkan Halili (kanun), Zafer Taşdan (mey ve balaban), Serhat Turunç (tar), Kadir Verim (kemança), Erdem Şimşek (bağlama)’ten oluşan saz sanatçıları eşlik etti.

itu_tmdk_beu_konser

Şef Prof. Cihangir Terzi’nin bestesi olan Hüsnübaz Notalar adlı enstrümantal eserle başlayan konserde halk ve sanat müziğinin seçkin ve bilinen eserlerini seslendiren sanatçılara, izleyiciler de eşlik etti. Solistlerin icra ettiği “Karadır Kaşların Ferman Yazdırır” adlı Zonguldak türküsü seyircilerden coşkulu alkış aldı. Konser sonunda yoğun alkış dolayısıyla yeniden sahneye gelen solistler bu kez “Gidiyom Gidemiyom” adlı bir başka Zonguldak (Çaycuma) türküsünü seslendirdiler ve izleyicilerin gönüllerini fethettiler.

Konserin sonunda sahneye davet edilen Vali Ali Kaban, Şef Terzi’ye bir teşekkür plâketi, solistlere birer çiçek takdim etti ve saz sanatçılarını kutladı.