14 Yaşında Türkiye Şampiyonu
Ara 18, 2015

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Beylerbeyi Ortaokulu öğrencisi 14 yaşındaki Furkan Valimaki, katıldığı Türkiye Motokros Şampiyonası’nda tecrübeli isimleri geride bırakarak 85cc B sınıfında Türkiye Şampiyonu oldu.

Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından düzenlenen 2015 sezonunun son yarışı geçtiğimiz ay Düzce’nin Kaynaşlı ilçesinde gerçekleşti. Toplam 1450 metre uzunluğundaki parkurda 64 sporcu yarıştı. Bütün yarışmacıları geride bırakarak Türkiye Şampiyonluğu’nu alan Valimaki, son beş yıldır Motokros ve süpermoto şampiyonalarında kürsünün değişmez ismi olmayı başardı.  2012 ve 2013 yıllarında Türkiye Motokros Şampiyonalarında 65cc kategorisinde Türkiye ikincisi gelerek gümüş kupa sahibi olan Valimaki, 2014 yılında hem motokros, hem de süpermoto şampiyonalarında Türkiye 3.’lüğünü kazandı. Ayrıca bu yıl Doğu Avrupa Motokros Şampiyonası’nı takip ederek 37 yarışçı arasından 9. olarak ülkemizi başarıyla temsil etti.

Furkan-Valimaki-motokros-yarislarinda

İTÜ GVO öğrencisi olan 14 yaşındaki Valimaki, kendi kategorisinde elde ettiği Türkiye Şampiyonluğu ile tecrübeli isimleri de geride bıraktı ve en genç sporcu unvanını da elde etti. Valimaki, 5 yaşından beri motosiklete biniyor ve 8 yaşından beri aktif olarak yarışlara katılıyor. Valimaki’nin motosiklete olan ilgisi, motosiklet tutkunu babasından ve bu spor ile ilgilenen ablasından geliyor.

Spordan, sanata ve bilime kadar öğrencilerini her alanda desteklediklerini ve onlara fırsatlar sunduklarını belirten İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Genel Müdürü Cenker İlhan Polat, “İTÜ’nün güçlü tarihi ve köklü akademik birikiminden aldığımız güçle, öğrencilerimizin tüm gelişim alanlarını destekliyoruz. Öğrencilerimiz bu yıl özellikle sportif alanlarda Türkiye’de ve dünyada önemli başarılara imza attılar. Onların bu başarıları bizim için büyük gurur kaynağıdır. Öğrencimiz Furkan  Valimaki’yi yürekten kutluyorum” dedi.