İTÜ’lü Bakan’dan Üniversitemize Gemi Sözü
Ara 21, 2015

İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunlar Derneği (DEFAMED) ve İTÜ Denizcilik Fakültesi işbirliği ile düzenlenen Geleneksel Balık Günü 12 Aralık 2015 tarihinde gerçekleştirildi.131. Balık Gününde Denizcilik Fakültesinin değerli mezunları bir araya geldi.

Boru-trampet takımı eşliğinde düzenlenen törene Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, bürokratlar ile misafirler katıldı. Törenden önce sergi alanını ziyaret eden Bakan Yıldırım, bütün stantları tek tek gezdi ve öğrencilerle muhabbet etti. Yıldırım'ın en fazla dikkatini çeken stant ise İTÜ Denizcilik Fakültesi öğrencilerinin yaptığı kendi kendine yönünü tayin edebilen "İnsansız Su Üstü Aracı" oldu. Aracı uzun süre inceleyen Yıldırım, öğrencilere çeşitli sorular yöneltti.

rektorumuz ve binali yildirim

Binali Yıldırım’dan Üniversitemize Gemi Müjdesi

Etkinlikte konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım hayatı boyunca İTÜ ve denizcilik ailesinin bir mensubu olmaktan hep gurur ve mutluluk duyduğunu belirterek, buraya geldiğinde denizcilik ailesinin mensubu olduğunu bir kez daha kalbinin en derininde hissettiğini söyledi. Yıldırım şöyle devam etti: "Akdeniz Gemisi artık yok. Fakültemizin en önemli sorunlarından birisinin 'staj gemisi' olduğunu biliyorum. Akdeniz de devreden çıkınca genç denizci kardeşlerimizin staj konusunda çok daha büyük sıkıntılar içine düşeceği aşikârdır. Sevgili denizci öğrencilere müjdemi açıklıyorum. Sizin 7 denizde gezebilecek en güzel staj gemisini sağlamak için gereken neyse onu yapacağız, hayırlı uğurlu olsun. Ayrıca bayan denizci öğrencilerimiz için de pozitif ayrıcalık uygulayacağız eğer izniniz olursa. Onların denizcilik ailesinde daha fazla yer almaları, stajlarda daha fazla imkân bulmaları için özel bir program geliştireceğiz."

Rektör Karaca: “Başarılarınız ile gurur duyuyoruz”

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca ise konuşmasına, Denizcilik Fakültesinin tarihten elde ettiği geleneği yaşatan, geçmiş ile gelecek arasında köprü oluşturan nesiller yaşattığını söyleyerek başladı. Karaca, "Sizler bizim bugünümüz ve yardımcımızsınız. Sizlerin başarısı sayesinde fakültemiz denizcilik eğitiminde üst seviyelerde. Bugün mezunlarımız ve öğrencilerimizle birlikteyiz. Hakkınız ödenmez, hepinize teşekkür ediyorum" dedi.