Meteoroloji ve Hukuk Çalıştayı
Ara 29, 2015

İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölümü tarafından Meteoroloji Mühendisleri’nin iş hayatlarında karşılaştıkları hukuki olaylarla ilgili bir Çalıştay düzenlendi.

Çalıştaya; Meteoroloji Bölümü öğretim üyelerimiz, meteoroloji mühendisleri, mühendis adayı öğrencilerimiz ve avukatlar katıldı. Bu alanda çalışanların karşılaştıkları hukuki problemlerin çözümüne yönelik Çalıştay, Uçak ve Uzay Bilimleri TAV Konferans Salonu’nda gerçekleşti. İki oturum halinde gerçekleşen Çalıştayda, ilk oturumda Bölüm Başkanı Prof.Dr. Ahmet Duran Şahin’in konuyla ilgili konuşmasının ardından TMMOB Üyesi bir Meteoroloji Mühendisi ve avukatlarla problemler ve çözümlere yönelik verimli bir çalışma ortamı oluştu. Sonraki oturumda ise Bölüm öğretim üyelerinden Prof.Dr.Selahattin İncecik başkanlığında Prof.Dr. Mikdat Kadıoğlu ve alanında uzman avukatların katılımıyla, olaylar detaylı incelendi, çözüm önerileri üzerine çalışıldı.

meteoroloji ve hukuk calistayi

Ayrıca Meteorolojik Araştırmalar Öğrenci Kulübü(METAR) tarafından dönem içerisinde düzenlenen WRF,WASP ve FORTRAN kurslarında başarı gösteren öğrencilere sertifikaları ve ödülleri verildi.