İTÜ GİNOVA “Çetin Ceviz Girişim Kampı”
Oca 15, 2016

İTÜ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi (GİNOVA) tarafından geçen yıl ilk kez düzenlenen ve büyük ilgi gören “Çetin Ceviz Girişim Kampı” 2016 yılı başvuruları devam ediyor.

İTÜ’lü öğrencilerden oluşan “Porter” ekibi, geçtiğimiz yıl Çetin Ceviz Girişim Kampına katıldı, bugün İTÜ Çekirdek firmaları arasında yerini aldı. 2015 Çetin Ceviz Kampı birincisi “Porter” ekibi, aldıkları eğitim ile fikirlerini ürüne dönüştürdüler ve dünya çapında çeşitli kullanıcılara ulaştılar. ”Çetin Ceviz Girişim Kampı” ile kariyerlerinde fark yaratan Porter ekibine kamp deneyimlerini sorduk:

Çetin Ceviz’de Piştiler

Otelcilik hizmetleri ile ilgili bir soruna çözüm üretmek amacıyla yola çıkan Porter ekibi, kamp kapsamında aldıkları eğitim ile ürünlerini geliştirdiler. Porter ekibi üyesi Erinç Arık, “ Çetin Ceviz Girişim Kampına katılırken, fikrimizi ürüne dönüştürebilmek için yapmamız gerekenleri bilmiyorduk. Hatta yanlış bilgilerimiz bile varmış diyebilirim. Bir aylık kamp süresince fikirden ürüne izlememiz gereken adımları hem öğrendik hem de Çetin Ceviz Girişim Kampı'nın yarattığı sinerji ve destekle bu adımları uygulamaya başladık. String Ventures'dan Emrah Yalaz ve Can Saraçoğlu'nun verdiği tavsiyeler ve ekibimize kazandırdıkları vizyon, bizim Startup'ımız olan Porter'ın gidişatını tamamen değiştirdi” dedi.

Çetin Ceviz Sorunları Çözen, Çetin Ceviz Takımlar Aranıyor

Geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen İTÜ’lü öğrencilerin girişimcilik ve inovasyonla ilgili becerilerini geliştirme yönünde ileri düzeyde, kısa ve sıkıştırılmış eğitimler veren İTÜ GİNOVA “Çetin Ceviz Girişim Kampı” başvuruları devam ediyor. Öğrencileri zor sorunlara teknolojik çözümler üretmeye teşvik etmek için başlatılan kamp, başarılı girişimcilere yatırım desteği de sağlıyor.

Bir yarışma konseptinden çok eğitimi ön plana çıkaran bir programa sahip kampa katılım için takımların kurulmuş, bir sorun üzerine düşünülmüş ve bir çözüm önerisi geliştirilmiş olması gerekiyor. Kurulacak takımlarda en az bir İTÜ’lünün olması gerekiyor. Kampta; doğrudan insanların yaşam biçimlerine dokunan bir iş yaratabilen, zor ve çözülmemiş bir soruna çözüm bulabilen, mevcut çözümlere bir fark getirebilen projeler değerlendirmeye alınacak. Ön başvuruların ardından yapılacak mülakatlar sonucunda 12 takım kampa alınacak.

String Ventures işbirliği ile gerçekleştirilen “Çetin Ceviz Girişim Kampı” kapsamında Emrah Yalaz ve Can Saraçoğlu tarafından hem girişimcilik alanında eğitimler verilecek hem de erken aşamada olan girişimlere yatırım yapılacak.

Çetin Ceviz Girişim Kampı hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

Yenilikçi fikirlerin hayat bulmasına yardımcı olmak, girişimcilik ruhunu güçlendirmek ve yaymak amacıyla İTÜ’de faaliyet gösteren İTÜ Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi (İTÜ GİNOVA) hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

cetin ceviz 2016