Öğretim Üyemizin Bestesi Avusturya’da Seslendirildi
Oca 15, 2016

İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Kompozisyon Bölümü Araştırma Görevlimiz Oğuz Usman’a ait “Drip” isimli eser, Avusturya Ensemble Platypus (Modern Müzik Topluluğu) tarafından seslendirildi.

Avusturya’nın önde gelen modern müzik topluluklarından biri olan Ensemble Platypus tarafından Oğuz Usman’ın yeni bestesi “Drip”, Viyana’da gerçekleştirilen konserde seslendirildi. Ensemble Platypus’un şefi Jaime Wolfson tarafından talep edilen beste; flüt, klarnet, keman, viyolonsel ve piyano için bestelendi. İlk etapta Viyana’da gerçekleşecek tek bir konser için sipariş edilen eser, topluluğun beğenisi ve konserde aldığı olumlu tepkiler nedeniyle daha sonra Anton Bruckner Üniversitesi tarafından Avusturya’nın Linz şehrinde düzenlenen Yeni Müzik Festivali’nin programına da dahil edildi. Ayrıca eser, Japonya’da yeni kurulan bir modern müzik topluluğu tarafından da repertuarına eklendi.

oguz usman

Müzik eğitimine çocuk yaşlarda aldığı özel dersler ile başlayan Oğuz Usman, İstanbul’da aldığı eğitimin ardından Viyana Müzik ve Gösteri Sanatları Üniversitesi Kompozisyon Bölümü’nde eğitimine devam etti. Dünyaca ünlü besteciler ile çalışan Usman, şu an Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde doktora yaparken, İTÜ TMDK Kompozisyon Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak çalışmalarına devam ediyor.