İTÜ Vakfı Dergisi 71. Sayısı Yayında
Oca 19, 2016

İTÜ Vakfı Dergisi, 71. Sayısında kapak konusu olarak “Ulaştırma&Ulaşım” dosyasını okurlarına sunuyor. Konunun genişliği dikkate alınarak, Mart ayında yayımlanacak 72. sayıda da aynı tema işlenecek. Konu kapsamının çok geniş olması ve konu bütünlüğü sağlayan; ilgili bilim insanları ve uzmanların çeşitli bakış açılarını yansıtan yazılara birlikte yer verebilmek amacıyla başvurulan bu uygulama ile öncelikle konuya kavramsal açıdan yaklaşan yazılar sunuluyor. İTÜ’den ve diğer üniversitelerden akademisyenlerin yanı sıra, konunun uzmanı meslek insanlarının farklı perspektiflerden değerlendirdiği, soruna ışık tuttuğu, çeşitli saptamalar yaparak önerilerde bulunduğu “Ulaştırma&Ulaşım” dosyası da, İTÜ Vakfı Dergisi’nin diğer sayılarında olduğu gibi ilgi ile okunacak, her biri başvuru kaynağı niteliğinde makalelerden oluşuyor.

itu vakfi dergisi_kapak71 web-1

Dosya konusunun dışında, Mühendislik Eğitimi’ne ilişkin fikir yazısı ile Prof. Dr. Mithat İdemen; Söyleşi-Portre sayfalarının konuğu olarak mimarlığa gönül vermiş bir isim, İTÜ Mimarlık Fakültesi mezunu KKTC Eski Başbakanı Y. Müh. (Mimar) Hakkı Atun; çok sayıda bilimsel ve teknolojik işbirliği anlaşmaları, etkinlikler, öğretim üyelerinin ödül haberleri ve kampüslerde hayatı kolaylaştıran uygulamaların yer aldığı İTÜ’den Haberler; teknoloji tabanlı fikirlere hayat veren desteği ile İTÜ ARI Teknokent’teki gelişmeler, İTÜ Vakfı’nın her geçen gün artan yayınlarının tanıtımı ve Spor sayfaları dergiyi zenginleştiren bölümler olarak sunuluyor.

İTÜ Vakfı Dergisi’nin “Ulaştırma&Ulaşım” Dosya:2 başlığıyla sunulacak 72. Sayısı, ağırlıklı olarak raylı ulaşım, hava ve deniz ulaşımı konularının yer alacağı zengin bir içerikle okurlara ulaşacak.

İTÜ Vakfı Dergisi 71.sayısına erişim için tıklayınız.