Engeller Durdurmasın Gönüllüleri
Oca 21, 2016

Toplumsal duyarlılık ve farkındalık yaratmak amacıyla çeşitli etkinliklere imza atan İTÜ Gönüllülük Kulübü projelerinden “Engeller Durdurmasın Ekibi” engelli bireyler için yaptığı çalışmalarla dikkat çekiyor.

Gönüllülük Kulübü bünyesinde faaliyet gösteren Engeller Durdurmasın Proje Ekibi, tüm faaliyetlerini gönüllülük bilinciyle gerçekleştiriyor. Engelli bireylerle ilgili yaptığı çalışmalar ile toplumda farkındalık yaratmayı amaçlayan gönüllü öğrencilerimiz her türlü engel grubu ile ilgileniyor ve hiçbir engelin aşılamayacak kadar büyük olmadığını göstermeye çalışıyor.

Engelli ve gönüllü bireyleri aynı platformda buluşturmayı ve toplumsal bilinç uyandırmayı amaç edinen gönüllü öğrencilerimiz, düzenli aralıklarla İstanbul içindeki işitme, görme ve zihinsel engelli okullara ziyaretler yaparak, her engel grubu için özel etkinlikler düzenliyor. Bu kapsamda çeşitli atölye çalışmaları, söyleşiler, film gösterimleri, sesli kitap hazırlama, uzmanlar eşliğinde işaret dili eğitimleri, kermesler vb. etkinlikler düzenleniyor.

engeller durdurmasin ekip

“Otizm Yüzmeyi Durdurmasın”

Her türlü engel grubuna yönelik yaptıkları çalışmalara bir yenisini ekleyen proje gönüllülerinin en yeni etkinliği ise “Otizm Yüzmeyi Durdurmasın” etkinliği. Gönüllü öğrencilerimiz; etkinlik kapsamında İTÜ Olimpik Yüzme Havuzu’nda haftada iki gün, İstanbul Uygulama ve Eğitim Merkezi’nden gelen otistik ve zihinsel engelli çocuklara yüzme öğretiyor ve onların güzel vakit geçirmesine katkıda bulunuyorlar.