Fransız Üniversitelerinin Rektörleri İTÜ'de
Şub 04, 2016

Fransa’nın Rennes 2 Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Jean-Emile Gombert, Bordeaux-Montaigne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Jean-Paul Jourdan, Rouen Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cafer Özkul'dan oluşan Fransız Rektörleri Kurulu 3 Şubat 2016 Çarşamba günü Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca başkanlığındaki heyet tarafından İTÜ'de ağırlandı.

itu rektoru ve fransa heyeti

Rektörlere, Fransa’nın Ankara Büyükelçiliği Üniversitelerarası İşbirliği Ataşesi Prof. Dr. Maria Bonnafous-Boucher ve Kültür Ataşesi Béatrice Delpouve eşlik etti. Fransız Üniversite Rektörleri Kurulu üyeleri olan üç Rektör, Türkiye'deki çeşitli yüksek eğitim kurumlarını ziyaret etmek ve Fransa ile Türkiye arasındaki bilimsel, kültürel ilişkileri geliştirmek amacıyla Türkiye'ye geldi.

itu ve fransa heyeti

Fransız heyetin temasları, misafir heyet için İTÜ hakkında gerçekleştirilen genel tanıtımın ardından, Rektörlerin kendi Üniversitelerini tanıtması, üniversiteleri ile İTÜ arasında gerçekleştirilmesi muhtemel işbirliklerinin detaylandırılması ve Mimarlık Fakültesi ziyaretiyle son buldu.