İTÜ Ekibi Hyperloop Yarışmasında Ülkemizi Temsil Etti
Şub 05, 2016

İTÜ Sci-X Hyperloop Pod Tasarım Ekibi, dünyanın en önemli şirketlerinden biri olan SpaceX şirketinin düzenlemiş olduğu “SpaceX Hyperloop Pod Competition”da ilk elemeyi geçerek finale kalmayı başardı. Amerika’da Texas A&M (TAMU) üniversitesinde düzenlenen “SpaceX Design Weekend” aşamasına yaptıkları “Pod” (kapsül tren) tasarımını jüri karşısında sundu.

itu ekibi_ zorlu holding ceo omer yungul

ABD'de final heyecanı yaşayan tek Türk takımı

29-30 Ocak 2016 tarihlerinde” SpaceX Design Weekend” etkinliği kapsamında gerçekleşen Dünya çapında 1200 projenin katıldığı yarışmada, İTÜ Sci-X Hyperloop Pod Tasarım Ekibi, 124 proje arasına girerek projelerini bilim insanlarına anlattı.

önden

Üyelerinin büyük bir çoğunluğunu İTÜ öğrencilerinin oluşturduğu İTÜ Sci-X takımının danışmanlığını Uçak ve uzay Bilimleri Fakültesi Uzay Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyemiz Yrd. Doç. Dr. Bayram Çelik üstlendi. Zorlu Holding tarafından desteklenen İTÜ ekibinin 8 Şubat Pazartesi günü Türkiye’ye dönmesi bekleniyor.Uluslararası arenada ülkemizi ve İTÜ’yü başarı ile temsil eden öğrencilerimizi kutluyoruz.

render3

Hyperloop nedir?

Hyperloop, düşük basınçlı tüp içerisinde hareket edecek olan yüksek hızlı tren konseptidir. Bu Konsept, 2013 yılında SpaceX şirketinin kurucusu ve Tesla Motors ile PayPal şirketlerinin kurucu ortağı Elon Musk tarafından tanıtıldı.“SpaceX Hyperloop Pod Competition” SpaceX şirketi tarafından 15 Haziran 2015’de başlatılan ve 16 ülkeden 216’sı üniversite takımı olmak üzere 318 takımın katıldığı pod (kapsül tren) tasarlama yarışmasıdır. SpaceX şirketi bu yarışmada takımlara teknik destek sağlayarak Hyperloop konseptini hayata geçirmeyi amaçlamakta.