“Cesur Yeni Dünya” EMÖS’te Konuşuldu
Şub 09, 2016

İTÜ Endüstri Mühendisliği Kulübü, “Cesur Yeni Dünya” mottosuyla iş dünyasının önde gelen isimleri ile Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrencileri buluşturdu.

-“Bir Projem Var” Diyorsan- final sunumlarıyla başlayan etkinlik, BaşArı Ödülleri Töreni’nin Haliç Kongre Merkezi’nde yapılmasıyla devam etti. Halk tarafından kategori başına 45.000'in üzerinde oyla belirlenen 22 farklı kategorinin "En Başarılı" isimleri bu törende buluştu. Tolga Sarıtaş, Hande Erçel, Ezgi Mola, Murat Dalkılıç, Sıla, Manga, 3 Adam, Haldun Dormen, Zerrin Tekindor gibi sinema, televizyon, müzik camiası ile iş dünyasından birbirinden ünlü isimler geceye katılım gösterdi. Türkiye'nin en eski radyo programcılarından biri olan "Geveze"nin sunuculuğunu yaptığı gecede izleyiciler de keyifli anlar yaşadı.

itu emos acilis

Etkinliğin 3-5 Şubat tarihleri arasında gerçekleşen bölümlerinde “Cesur Yeni Dünya”da insanları nelerin beklediği ve bunlara karşı gelecek dünyadaki iş yatırımları, fırsatlar, sektörler, eğitim türleri ve daha birçok konuda oturumlar gerçekleşti. Sempozyumda uzmanlar tarafından; Ezberbozan İnovasyon (Disruptive Innovation), Mobil Ödeme Sistemleri (Mobile Payments), Kişiselleşme, Endüstriyel İnternet gibi kavramların yanı sıra Türkiye’de hızla gelişmekte olan girişimcilik eğilimleri ve startuplar değerlendiridi. Aralarında Secretcv.com Genel Müdürü Okan Tütüncü, Arçelik CEO Hakan Hamdi Bulgurlu, Unilever Türkiye, Orta Asya ve İran CEO’su Mehmet Altınok gibi duayen sektör temsilcilerinin oturumlarında birçok farklı bölümden katılımcı ağırlandı. Aynı zamanda canlı yayın yapılan etkinlik, internet üzerinden de izlendi.

itu emos odul toreni

Herkes tarafından oylanabilen BaşArı Ödülleri Anketi'nde 22 farklı kategoride 110 aday yarıştı. Kategori başına 50.000'in üzerinde oyla belirlenen diğer kazananlar ise şöyle:

En BaşArılı İş Adamı: Ali Koç
En BaşArılı İş Kadını: Güler Sabancı
En BaşArılı İş Dergisi: Capital
En BaşArılı Kitap: Elveda Güzel Vatanım – Ahmet Ümit
En BaşArılı Film: Düğün Dernek 2
En BaşArılı Dizi: Kiralık Aşk
En BaşArılı Şarkı: Kırk Yılda Bir Gibisin – Murat Dalkılıç
En BaşArılı Kadın Şarkıcı: Sıla
En BaşArılı Erkek Şarkıcı: Murat Dalkılıç
En BaşArılı Müzik Grubu: Manga