Yükseköğretimde Dil Eğitimi İTÜ'de Tartışılacak
Şub 09, 2016

British Council ve İTÜ işbirliğiyle 15-16 Şubat 2016 tarihlerinde İTÜ Süleyman Demirel Konferans Merkezinde gerçekleştirilecek ‘Yükseköğretimde İngilizce ve Ötesi’ başlıklı sempozyumda, yükseköğretimde dil eğitimine ilişkin Türkiye’nin ihtiyaçları ve planlanan çalışmaların yanısıra, yabancı dil eğitimi ekseninde yükseköğretim kurumlarının geleceğine yönelik stratejiler tartışılacak.

Farklı üniversitelerden rektörler, rektör yardımcıları, yabancı diller yüksekokulu müdürleri ve akademik personelin bir araya geleceği  sempozyumun ilk gününde, British Council’ın geçtiğimiz günlerde paylaştığı, Türkiye çapında 15 ildeki 38 üniversitede 400 akademisyen ve 4 bin 300 öğrenciyle görüşülerek hazırlanan, ‘Yükseköğretim Kurumlarındaki İngilizce Eğitimi Raporu çerçevesinde, Türkiye’deki mevcut İngilizce öğretimi sistemi irdelenerek, İngilizce’nin yükseköğretim kalitesine etkilerinin tartışımaya açılmasının ardından, ikinci gün,Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarındaki İngilizce öğretiminin güçlü yanları, akademik personel ile öğrencilerin karşı karşıya oldukları güçlükler analiz edilerek, İTÜ Yabacı Diller Yüksekokulu tarafından davet edilen konuşmacılar Prof.Dr. André Giordan (Cenevre Üniversitesi), Prof.Dr. Robert Ariew (Arizona Üniversitesi) ve Prof.Dr. Qiang Zha (York Üniversitesi) tarafından yükseköğretimde dil eğitiminin sorunları, sorunların potansiyel çözümleri ve dil eğitimi ekseninde yükseköğretimin geleceği konulu sunumlar gerçekleştirilecektir.

Sempozyum programı için tıklayınız.