İTÜ Sci-X Hyperloop Ekibi Rektörümüzle Biraraya Geldi
Şub 10, 2016

Amerika’nın Texas A&M (TAMU) üniversitesinde düzenlenen yarışmada Ülkemizi ve Üniversitemizi başarı ile temsil eden İTÜ Sci-X Hyperloop Pod Tasarım Ekibi Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca ile bir araya geldi.

15 kişiden oluşan ekipten, İnşaat mühendisliği bölümü öğrencisi Göktuğ İslamoğlu (Takım Kaptanı) , Uçak mühendisliği bölümü öğrencisi Fatih Erol ve Uzay mühendisliği bölümü öğrencilerinden Bilgehan Bozkurt ile Ulubilge Ulusoy  görüşmede yer aldı.

hyperloop ekibi ve rektorumuz

Dünya çapında 1200 projenin katıldığı yarışmada, 124 proje arasına girerek “SpaceX Design Weekend” aşamasına yaptıkları “Pod” (kapsül tren) tasarımı ile finale kalan ekip, projenin detaylarını rektörümüzle paylaştı. Öğrencilerimiz, Ülkemizi ve İTÜ’yü temsil etmekten mutlu olduklarını söyledi.

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca da İTÜ’ye yaşattıkları gurur için öğrencilerimize teşekkür etti. Üçüncü nesil üniversitenin uluslararası yapılan projeler ile mümkün olunabileceğini belirten Karaca, projelerine destek olmak için öğrencilerimizi Teknokent’e davet etti. Sanayi Bakanlığı tarafından yeni açılan Ar-Ge fonu projelerine tasarım ve imalat için destek isteyen ekibe, görüşmelerde devreye girebileceğini söyledi. Görüşme, rektörümüzün öğrencilerin dersleri üzerine yaptığı sohbetin ardından sona erdi.