Öğretim Üyemize SRA-Europe Dönem Başkanlığı
Şub 11, 2016

Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlaması Bölümü Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Seda Kundak, Society for Risk Analysis – Europe’un 2017-2019 dönem başkanlığına seçildi.

Doç. Dr. Seda Kundak, bugüne kadar yapmış olduğu bilimsel araştırmaları ve SRA-Europe bünyesinde Doğu Avrupa-Balkanlar ve Türkiye’nin oluşturduğu bölgedeki temsiliyetin ve faaliyetlerin artmasına yönelik çalışmaları ve projeleri nedeniyle SRA-Europe’un 2017-2019 dönem başkanlığını yürütecek. Mekânsal risk analizi ve risk algılama konularında yaptığı çalışmalar nedeniyle 2012 yılında SRA-Europe yönetim kuruluna seçilen ilk Türk olan Doç. Dr. Seda Kundak, 2014’te organizasyon komitesi başkanı olarak Türkiye’de ilk defa Mimarlık Fakültesi’nde 23. SRA-Europe Konferansı’nı düzenledi.

SRA ve SRA-Europe, risk analizi, risk yönetimi, risk algısı ve risk iletişimi konularında akademi, kamu ve özel sektör temsilcilerini bir araya getiren, bu alanlardaki bilgi ve yeniliklerin paylaşılmasını sağlamak amacıyla 1980 yılında kuruldu. Birliğin üye sayısındaki artış nedeniyle bölgesel organizasyonların oluşturulması amaçlandı ve 1988 yılında SRA-Europe kuruldu.  Birlik bünyesinde risk konularında yapılan çalışmaların yayınlandığı yüksek etki faktörüne sahip indeksli dergiler sınıfına giren “Journal of Risk Analysis” ve “Journal of Risk Research” isimli dergiler çıkarılıyor.