Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun Yeni Sergisi İTÜ RSG’de Açıldı
Şub 16, 2016

Uluslararası Grafik Sanatçımız Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun yeni sergisi Virgül,11 Şubat 2016 Perşembe günü verilen davetle İTÜ Rektörlük Sanat Galerisi’nde (İTÜ RSG) ziyarete açıldı.

GurbuzDoganEksiogluRSG003

Serginin açılışına Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, Rektör Yardımcıları, Dekanlar, sanat ve akademi dünyasından birçok isim ile öğrenciler katılırken, Gürbüz Doğan Ekşioğlu’nun dostları sanatçıyı yalnız bırakmadı.

GurbuzDoganEksiogluRSG023

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, Grafik Sanatçısı Gürbüz Doğan Ekşioğlu'na plaket takdim etti. İTÜ TMDK konservatuvar öğrencileri açılışta yaptıkları canlı müzik performansıyla sanatseverlerin beğenisini topladı.

GurbuzDoganEksiogluRSG002

İTÜ sanatla iç içe

Serginin açılışında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, ''İTÜ sanatın içinde bulunuyor. İTÜ'de Türkiye'deki bilinen Türk Müziği alanında ilk konservatuvar yer alıyor. Yetişen insanların sayısı malumunuz. Bunun yanında da görsel sanatlar bizim ilgi çeken alanlarımızdan bir tanesi. Mimarlığın yanında çok farklı alanlarla ilgileniyoruz. Özellikle sanatçılara ev sahipliği yaparak ismimizi duyurmak ve öğrencilerimizi teşvik etmek istiyoruz.“ dedi.

GurbuzDoganEksiogluRSG015

Sanatla zekâyı buluşturan incelikli işleriyle hem Türkiye hem de Amerika’da adından çok söz ettiren Ekşioğlu, Üniversite ortamlarında sergi ve galerilerin olmasının güzel olduğunu söyledi. Ekşioğlu şunları ifade etti:

''İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörlük Binası yapılırken belli bir alan oluşturması ve bu alanın galeri haline getirilmesi, rektörlükte bulunan insanların bu işte sanatçı aramaları, duyarlılıkları ve onaylamaları sonucu bana teklif yapıldı, ben de kabul ettim. Üniversite ortamlarında sergi ve galerilerin olması çok güzel. Farklı branşta okuyan insanların sanatla tanışması mesleklerini farklı şekillerde yapmasına katkı sağlayacaktır. Buda harika bir şey!''

GurbuzDoganEksiogluRSG001

Grafik Sanatı Teknoloji Ve Endüstriyle Bağlantılı

Grafik sanatının teknoloji ve endüstri ile bağlantılı bir meslek olduğunu vurgulayan Ekşioğlu, ''Endüstri ürünleri arttığı ve teknoloji geliştiği sürece grafik tasarım mesleği de artacaktır. Her yapılan işin bir ismi, etiketi, ambalajı, afişi olması gerekiyor. Bu nedenle zengin ve gelişmiş ülkelerde örneğin: Amerika'da bir kişi 25 kilo çöp ortaya çıkarıyorsa Türkiye'de bir kişi 5 kg çöp ortaya çıkarıyorsa üretmiş olduğumuz çöpün üstünde etiket var, demek ki Amerika'da grafik tasarım daha gelişmiş. Türkiye'de de gelişmiş durumda ama Afrika ve Asya ülkelerine gittiğimiz zaman daha az gelişmiş. Gelişme kaçınılmaz bir durum, sürekli ivme var'' diye konuştu.

GurbuzDoganEksiogluRSG010

Ekşioğlu’nun karma sergisinde, 50’ye yakın eseri yer alıyor. Sanatçının geçmiş dönemlerde ve yakın zamanda ürettiği "kağıt üzeri, tuval, fotoğraf, dijital baskı ve 3 boyutlu" işleri, 3 Mart’a kadar İTÜ RSG’de görülebilecek.

İTÜ Ayazağa Yerleşkesi’nde yer alan galeri, dileyen tüm sanatseverler tarafından haftanın her günü 09.00-20.00 saatleri arasında ücretsiz ziyaret edilebiliyor.

İTÜ RSG’DE 11. SERGİ

İTÜ RSG, hem İTÜ’lüler hem de tüm İstanbullular için yeni bir sanatla buluşma noktası olarak 2014 yılı başında açıldı. Farklı disiplinlerden sanatçıların eserlerini sergileyen galeride, şimdiye dek 10 sergi açıldı. Merkezi konumu ve ulaşım kolaylığı ile ziyaretçilerin rahatlıkla gelebildiği galeri, İTÜ Ayazağa Yerleşkesindeki rektörlük binasının giriş katında yer alıyor. Galeriyi, tüm sanatseverler, haftanın her günü 09.00-20.00 saatleri arasında ücretsiz ziyaret edebiliyor. Ayrıca her sergiye özel e-dergi yayınlanıyor. Dergiden, sanatçılarla yapılan röportajlar ve sergi hazırlıklarına ilişkin videolar da izlenebiliyor.