İTÜ’ye İlk Era-Net Smart Grids Plus Desteği
Şub 22, 2016

Prof. Dr. Aydoğan Özdemir’in koordinatörlüğünü yürüttüğü “GReSBAS” projesi Era-Net Smart Grids Plus programı kapsamında İTÜ’de desteklenmeye layık görülen ilk proje oldu.

İTÜ Elektrik Elektronik Fakültesi, Elektrik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Aydoğan Özdemir’in koordinatörlüğünü üstlendiği “Bina Otomasyon Sistemleri ve Şebeke Etkileşimli Toplum (Grid Responsive Society Through Building Automation Systems-GReSBAS)” projesi Era-Net Smart Grids Plus Programı tarafından desteklenmeye layık görüldü.

İTÜ yürütücülüğünde başlayacak projenin amacı, bina otomasyon teknolojilerinden ve gelişmiş oyunlaştırma tekniklerinden yararlanılarak tüketicilerin talep yönetimi yaklaşımlarına etkin katılımını sağlamak. Tüketicilerin rekabete dayalı bir oyun ortamında, teşvik ve ödüllendirmeler ile elektrik faturalarından tasarruf etmelerine ve enerjiyi daha verimli/dengeli kullanmalarına olanak sağlayacak. Enerji sarfiyatında bir dengenin sağlanması ile kişi ve kurumlara finansal anlamda bir getiri de sağlanması hedefleniyor.

İTÜ’deki araştırma ekibinin yürütücülüğünü üstlendiği proje, Portekiz’den Instituto de Engenharia de Sistemas e Computadores ve Türkiye’den Makel Companies Group firması ortaklığında gerçekleşecek. 3 yıl sürecek proje için çalışmalar 1 Nisan 2016 tarihinde başlayacak. Projenin uygulaması ise İstanbul ve Portekiz’de gerçekleşecek. Toplam bütçesi 839.000 Euro olan projenin fon kaynağı AB Horizon 2020 Programı ve TÜBİTAK tarafından karşılanacak.

Proje şeması için tıklayınız.