İTÜ Tanıtım Günlerinde 8 Bin Aday Öğrenci Ağırlandı
Şub 23, 2016

İstanbul’un merkezi noktalarına konumlanmış 5 ayrı kampüste, 13 fakültede 39 lisans programı ve 6 enstitüde yüksek lisans ve doktora programlarında eğitim veren, ulusal ve uluslararası faaliyetlerle girişimcilik ekosisteminin başını çeken İTÜ’nün “Tanıtım Günleri”nde bu yıl ziyaretçi rekoru kırıldı.

tanitim1gun_DSC_4668

İTÜ Tanıtım Günleri bu yıl “Gelecek, Şimdi, Burada!” temasıyla 17-20 Şubat tarihleri arasında Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. 4 gün süren etkinliğe büyük bölümü İstanbul’dan olmak üzere Türkiye’nin farklı illerindeki seçkin okul ve dershanelerden yaklaşık 8 bin kişi katıldı. Öğrenciler kadar velilerin de yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte aday öğrenciler, bölüm bazında açılan stantlarda İTÜ’nün seçkin akademisyen kadrosu ve İTÜ öğrencileri ile bir araya gelerek merak ettikleri sorulara yanıt buldu.

tanitim_2gun_DSC_4906

İTÜ ve Amerika’da Eğitim ile Çift Diploma

Adaylar etkinlik süresince, İTÜ’nün akademisyenlerince verilen seminerlere ve sunumlara katıldı. Saat başı düzenlenen kampüs turları ile İTÜ’nün ayrıcalıklı yerleşkesini yakından tanıma fırsatı elde etti. Gelecekleri hakkında merak ettikleri sorulara yanıt bulan adayların akademisyenlerimizle sohbet etmesi, yeni pencerelerden bakmalarını sağladı. Öğrenciler, İTÜ sayesinde kazanacakları ayrıcalıklar hakkında da bilgi sahibi olurken, özellikle ABET, Yetkin Mühendislik, Uluslararası Ortak Lisans Programları, Erasmus anlaşmalarına ilişkin sorular yöneltti. Bölümlerin geleceği, iş olanakları, girişimcilik destekleri, teknolojik çalışmalar, çift anadal ve yandal da öğrencilerin hakkında sıkça soru sorduğu konular oldu. Türkiye'nin en fazla Uluslararası Ortak Lisans Programlarına (UOLP) sahip üniversitesi İTÜ’nün öğrencilerine Amerika'da 24 aya kadar da çalışma olanağı sunduğu programlara aday öğrencilerin ilgisi yoğun oldu.

tanitim1gun_DSC_4763

Girişimcilik ve Sosyal Medya Alanı

Bu yıl, İTÜ yönetimi tarafından eğlenceli bir aktiviteye dönüştürülen 'Tanıtım Günleri'nde öğrenciler, kampüsün farklı bölümlerini keşfetti. “Senin Tweetlerin” sloganıyla kurulan ekranlar ile tanıtım günleri sırasında #GelecekŞimdiBurada etiketiyle paylaşım yapan adayların mesajları ekranlarda paylaşıldı. İTÜ'yü farklı bir açıdan gösteren dron çekimlerinin yanı sıra İTÜ'den kameralara yansıyan eşsiz kareler kayıtlara geçti. Kampüs röportajları yapıldı, kampüsü ziyaret eden adaylara ve öğrencilerimize İTÜ'yü sorduk. Birbirinden ilginç cevaplar alındı.

tanitim1gun_DSC_4754

itu.anlatsin.com ile adayların aklındaki soru işaretlerine başta Rektörümüz olmak üzere akademisyenlerimiz ve mezunlarımızın cevaplarıyla tecrübe paylaşımlarında bulunuldu. Bu yıl 70. Yaşını kutlayan İTÜ Radyosu standı adayların en çok ilgisini çeken alanlar arasın da yer aldı. Klasik, Caz/Blues ve Rock olmak üzere 3 farklı kanaldan yayın yapan İTÜ Radyosunu öğrenciler keyifle dinledi.