İTÜ ‘Engeller Durdurmasın’ Projesi İle Farkındalık Yarattı
Mar 03, 2016

İTÜ Gönüllülük Kulübü, 2 Mart Çarşamba günü Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ nde düzenlediği ‘ Engeller Durdurmasın’ projesi ile farkındalık yarattı. Etkinliklerde dolu bu özel günde farkına varılmayı bekleyen bireylere, engelli olmanın hiçbir zaman engel olamayacağı hissettirildi.

DSC_8186

Projeyi yürüten Kültür ve Sanat Birliği’ne bağlı Gönüllülük Kulübü’nün amacı, hayatta engellerin olmadığını göstermek, özel eğitime ihtiyacı olan çocuklarla vakit geçirmek, bunları yaparken de insanların önyargılarını aşmak. Gönüllülük Kulübü, bu gaye doğrultusunda birçok projede yer aldı.  İstanbul'un çeşitli semtlerindeki özel eğitim okullarını ve görme engelli çocukları ziyaret edip etkinlikler yapmak, işaret dili öğrenmek isteyen üniversite öğrencilerine uzman eğitmenler eşliğinde dersler ayarlamak, Türkiye’nin farklı illerindeki özel eğitim okullarına çeşitli materyaller sağlamaya çalışmak ve otizmli çocuklara yüzme eğitimi vermek bunlardan sadece birkaçı.

2 Mart Çarşamba günü İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezinde tüm gün süre etkinliklerde, engelli çocuklarımızın yaptıkları eserler, görme engelli çocuklarımızın koro gösterisi ve zihinsel engelli çocuklarımızın dans gösterisi büyük beğeni topladı.

DSC_8192

Tohum Otizm Vakfı işbirliği ile gerçekleştirilen
‘Engeller Durdurmasın’ projesi, İTÜ Gönüllülük Kulübü üyeleri ile Türkiye’nin farklı illerinde farkındalık yaratmaya devam edecek.