Öğrenciler "Sanal Borsam" ile Yatırımcı Olmayı Öğrenecek
Mar 04, 2016

İTÜ Yatırım Kulübü tarafından düzenlenecek “Sanal Borsam” yarışması ile öğrenciler yatırım yapmanın ve yönetmenin püf noktalarını öğrenecek. 7 Mart 2016 tarihinde başlayacak olan yarışma başta İTÜ olmak üzere tüm ülke gençlerinin katılımına açık olacak.

İTÜ Kültür ve Sanat Birliği tarafından 2015 yılının en iyi öğrenci kulübü seçilen “İTÜ Yatırım Kulübü’nün düzenlediği “Sanal Borsam” yarışması bu yıl dördüncü kez düzenlenecek. Ak Yatırım ana sponsorluğunda gerçekleşecek yarışma 7 Mart 2016'da başlayacak ve 4 hafta sürecek.

Yarışmada katılımcılar, gerçek ve canlı borsa verileri ile sanal para kullanarak yatırımcı olmayı öğrenmelerinin yanı sıra kendilerine verilen 100 bin lira sanal parayı yatırım piyasalarında büyütmeye çalışacaklar. Yarışma sonucunda elindeki sanal parayı en çok büyüten ilk üç kişiye çeşitli ödüller verilecek.

“Sanal Borsam” yarışmasında bu yıl ilk kez yarışmacılar iki ayrı kategoride yarışacaklar. İlk kategoride hisse senedi ve VİOP piyasasında ellerindeki sanal parayı büyütmeye çalışacak olan katılımcılar, ikinci kategoride ise Forex piyasasını tecrübe edebilecekler.

Kategorilerin başarı sıralamaları ve ödül dağılımları farklı olacak yarışmaya Ak Yatırım, SolvePark ve Foreks’in yanında ödül sponsorları da destek veriyor.

Ödüller:

Sanal Borsam Kategorisi Birincisi:

Work and Travel Programı + Venüs V3 5570 + Orta Avrupa Turu + Staj

Sanal Borsam Kategorisi İkincisi:

3 Hafta Londra’da Dil Kursu + Star Wars TV + Yunan Adaları Gemi Turu + Ak Yatırım’dan TeknoSA 500₺ Hediye Çeki

Sanal Borsam Kategorisi Üçüncüsü:

Venüs 5.5 V + 2 hafta Londra’da Dil Kursu + Balkan Üçgeni Turu

Sanal Borsam Kategorisi Her Haftanın Birincisi:

VTAB PRO 9.7 + Çift Kişilik Cinemaximum Bileti + Fenerbahçe ya da Galatasaray VIP Tribün Maç Bileti

Sanal Borsam Kategorisi Her Haftanın İkincisi:

Desibel K500 Bluetooth Kulaklık + Çift Kişilik Cinemaximum Bileti

Sanal Borsam Kategorisi Her Haftanın Üçüncüsü: