Avrupa'nın En İyi Mühendisi Olmak İçin Yarış Başlıyor!
Mar 06, 2016

Avrupa Teknoloji Öğrencileri Topluluğu BEST (Board of European Students of Technology) tarafından düzenlenen Avrupa BEST Mühendislik Yarışması (EBEC)’in İTÜ’deki yerel ayağı 18-19 Mart tarihlerinde İTÜ Maçka Kampüsü Mustafa Kemal Amfisi’nde gerçekleştirilecek.

Bu yıl 7. kez düzenlenecek yarışmaya, Takım Tasarımı ve Vaka Analizi kategorilerinde 4’er kişilik takımlar halinde katılacak öğrenciler, 2 gün boyunca yetenek ve becerilerini sergileyecek.

ebec

İstanbul Teknik Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Ege Üniversitesi’nin düzenleyecekleri yerel BEST mühendislik yarışmalarının birincileri ise Ankara’ya giderek, zincirin ikinci halkası olan EBEC Türkiye'de buluşacak.

EBEC Türkiye’nin kazanan takımı ise, farklı ülkelerde düzenlenen düzenlenen 88 yerel ve 15 ulusal yarışmanın finalistleri ile birlikte, hayallerini gerçekleştirmek ve Avrupa’nın en iyi mühendisi olmak üzere Belgrad'da düzenlenecek olan EBEC Final’de yarışacak.

Ford Otosan, Borusan Holding, ThyssenKrupp ve Unilever gibi kendi alanlarında lider şirketler EBEC yarışmasının sponsorları arasında yer alıyor.

Detaylı bilgi için:  http://itumuhendislikyarismasi.org/  adresini ziyaret edebilirsiniz.