Öğrenci Kulüplerimizle Rekora Koşuyoruz!
Mar 09, 2016

İTÜ Kültür ve Sanat Birliği, 8 yeni kulübü daha bünyesine kazandırdı.

Yeni eklenen 1 uzmanlık, 2 spor ve 5 kültür-sanat kulübüyle (İnsansız Hava Araçları, Badminton, Doğadaki Arı, Grafik ve Animasyon, Video Oyunu Geliştirme, Prep İTÜ, Kısa Film ve Belgesel, Capoeria) öğrenci kulübü sayımız 152’ye ulaştı.

51 uzmanlık, 70 kültür-sanat ve 31 spor olmak üzere toplam 152 kulüp ile ülke çapında ses getiren projelere imza atan İTÜ KSB yeni üyeleri ile şimdi daha da güçlendi.

Tecrübeler Konuşuyor!

Alanında uzman kişileri, sektör temsilcilerini ve başarılı sanatçıları üniversitemizde ağırlayan İTÜ KSB, öğrencilerimizin kişisel yeteneklerini bilimsel bir ortamda geliştirmelerine yardımcı olurken aynı zamanda tecrübe de kazanmalarını sağlıyor.

Kulüplerimiz globalleşen dünyada üyelerin sosyal yönlerini geliştirmelerine katkı sağlıyor. Böylelikle iş yaşamlarında başarılı olabilmeleri için gerekli kişisel donanımlarına destek oluyor.

İTÜ KSB Ailesine Katılan Yeni Kulüpler

Prep İTÜ Kulübü

2015-2016 eğitim öğretim yılı ekim ayında, hazırlık sınıfı öğrencileri Ceren Bayar ve Elhan Çapoğlu öncülüğünde faaliyetlerine başladı. Şubat ayında kulüpleşti.

Şu an yaklaşık 650 kişilik bir katılımcı kitlesi bulunuyor.

Doğadaki Arı Kulübü

Öğrencilerin bir nevi meslek deformasyonu sayılan doğadan kopmasına kayıtsız kalmayıp, onları tekrar doğa ile barıştırma; toprağa, suya, bitkilere ve diğer canlılara dokundurma mottosu ile kurulan kulüp kapılarını herkese açtı.

Kulüp; bilinçli doğa ve insan sevgisi taşıyan mühendisler, bilim insanları, mimarlar ve yöneticiler yetiştirmeyi amaçlıyor.

Grafik ve Animasyon Kulübü

Grafik ve animasyon alanlarında ortak çalışmalar, incelemeler ve değerlendirmeler yapmak üzere kurulan kulübümüz, yeni teknik ve püf noktaları kulüp üyelerinin bilgisine sunacak.

3D paketlerde kullanılan render programlarını inceleyerek malzemeler, ışık kaynakları, görüntüleme kameraları ve görselleştirme ayarları üzerine yapılacak çalışmalarla kulüp üyelerinin gerçekçi görselleştirmeye uygun ve aktif bir şekilde programı kullanabilmesini de sağlayacağı gibi, mesleki kariyerlerini destekleyici faaliyetlerde (proje, sunum, görsel tasarım vb.) bulunarak öğrencilerin vizyonunu genişletecek. Türkiye Grafik ve Animasyon Sektöründe yer alan kişi ve kurumlarla bir araya gelerek ortak çalışma alanları oluşturmak ve öğrenci-sektör ilişkisini kuvvetlendirmek amaçlanıyor.

Video Oyunu Geliştirme Kulübü

İTÜ Video Oyun Geliştirme Kulübü, İTÜ'deki oyun geliştiricilerinin veya bu alana yönelmek isteyenlerin bir araya gelebilecekleri bir platform oluşturmayı amacıyla kuruldu. Bu amaç doğrultusunda çeşitli gezi, seminer ve çeşitli etkinlikler düzenliyor. Kulüp etkinlikler dışında kendi medya kollarını oluşturup okul dışındaki insanlara da ulaşmaya çalışıyor. Bunun için internetteki ulaşabileceğimiz bütün medya kanallarını Arı Kovanı adı altında kullanıyor.

Capoeira Kulübü

Capoeira, savunma sanatı ile dans ve müziği birleştiren bir Afro-Brezilya halk oyunudur. Capoeira Kulübü, Capoeira’nın tanıtılması ve yaygınlaştırılması için faaliyet gösteriyor olacak. Bu kapsamda atölyeler ve eğitim çalışmalarının yanı sıra Capoeira’yı tanıtan gösteriler ve geziler de düzenlenecek. Kulüb, Capoeira’yla yakın bağları olan Samba de Roda, Maculele, Coco, Forro gibi diğer Afro-Brezilya kültür-sanat formlarıyla da ilgilenmekte. İTÜ Ayazağa Yerleşkesinde düzenli eğitimlere devam ediliyor.

Badminton Kulübü

Sosyal hayat sporun bir parçasıdır düşüncesiyle yol çıkan kulüp öğrencileri badminton oynamak dışında gelişen sosyal hayatlarına da katkıda bulunan etkinlikler düzenlemeyi planlıyor.

İnsansız Hava Araçları Kulübü

İTÜ İnsansız Hava Araçları Kulübü olarak bu alana ilgisi olan öğrencilerle birlikte çalışma yapmak, eğitim düzenlemek ve onlarla tanışmak amacıyla kuruldu.

Kısa Film ve Belgesel Kulübü

Kulübün amacı kısa filmler ve belgeseller çekerek kültür bakımından olgunlaşmayı ve yeteneklerin daha da gelişmesini sağlamak.

Kulüplerimizin yaptığı çalışmaları KSB Facebook (F/itu.ksb), KSB Twiter (/ituKsb), web sitemiz (www.ksb.itu.edu.tr) sanal iletişim ağlarından takip edebilirsiniz.