İTÜ TMDK, 41 Yaşında!
Mar 11, 2016

1975 yılında kurulan Türkiye’nin ilk Türk Musikisi Devlet Konservatuarı (İTÜ TMDK) 5 Mart Cumartesi günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen geceyle kuruluşunun 41. yılını kutladı.

ITU TMDK-41. Yil Kutlamasi

Bu özel geceye, Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca ve TMDK Müdürü Prof. Adnan Koç’un yanısıra ülkemizin önde gelen sanatçılarından Melihat Gülses, Erol Sayan, Yücel Paşmakçı, Fikret Değerli ve Tanburi Abdi Çoşkun katıldı. Ayrıca çok sayıda davetli de bu özel geceye eşlik etti.

İTÜ TMDK_DSC_8350

Davetliler, Şef Oğuzhan Balcı yönetimindeki İTÜ TMDK Senfoni Orkestrası ile Şef İhsan Özer yönetimindeki İTÜ TMDK Oda Orkestrası Korosu eşliğinde verilen konserde keyifli bir gece geçirdiler.

ITU TMDK-Senfoni Orkestrasi

Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği sanatçılarımızdan Erol Deran, Mutlu Torun, Arif Sağ, Erdal Erzincan, Umut Akyürek, Adile Kurt Karatepe, Çiğdem Yarkın, Celal Bakar, Sinem Özdemir, Alp Aygün, Neva Özgen ve Serkan Mesut Halili bu özel gece de sahne alan isimler arasında yer aldı.

İTÜ TMDK_DSC_8419

Ülkemizin İlk Türk Müziği Konservatuarı olan İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı 175 kişilik öğretim kadrosu, 850 öğrencisi ve 3500 civarındaki mezunu ile ülke müzik gündeminde önemli roller üstlenen büyük bir aile… İTÜ TMDK, ‘Çalgı, Ses Eğitimi, Kompozisyon, Türk Halk Oyunları, Müzik Teknolojileri, Müzikoloji ve Müzik Teorisi” bölümleri ile Avrupa-Bologna eğitim planlarına tam entegrasyon sağlayarak hem lisans hem de lisansüstü seviyede yüksek standartlarda eğitim veriyor. Aynı zamanda Ortaokul, lise, lisans, lisansüstü yapılanması ve gerek üstat öğretim elemanı gerekse müzik gündemine yön veren sanatçılar yetiştirmeye devam ediyor.