Ortaöğretim Öğrencilerinin Projeleri İTÜ’de Sergilenecek
Mar 21, 2016

TÜBİTAK 47. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Sergisi ve Yarışması İTÜ’nün ev sahipliğinde 22 - 24 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek.

İTÜ’nün Avrupa Bölgesi Koordinatörlüğü’nü 5.kez üstlendiği yarışmada, Trakya ve İstanbul’un çeşitli liselerinden gelecek öğrenciler birbirinden ilginç projelerini 3 gün boyunca İTÜ Ayazağa Yerleşkesi – Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde sergileyecek.

Bilgisayar, Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Teknolojik Tasarım ve Tarih alanlarından 12 ayrı branşta hazırlanan 649 projeden jüri ön elemesini geçen 100 proje İTÜ’ye davet edildi.

TÜBİTAK-Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığınca lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve mevcut bilimsel çalışmalarının gelişimine katkı sağlamak amacıyla düzenleniyor.

Projelerden dereceye giren öğrencilere ödülleri, 25 Mart Cuma günü düzenlenen törenle takdim edilecek.