Liselilerin Başarılı Projeleri Ödüllendirildi!
Mar 30, 2016

TÜBİTAK 47. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Sergisi ve Yarışması İTÜ’nün ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Trakya ve İstanbul’un çeşitli liselerinden 12 ayrı branşta proje hazırlayan lise öğrencileri, yaratıcı projelerini 22-25 Mart tarihleri arasında İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde sergiledi.

İTÜ’nün TÜBİTAK Avrupa Bölge Koordinatörlüğü’nü 5.kez üstlendiği yarışmada, 12 ayrı branşta hazırlanan 100 proje yer aldı. Jüri üyeleri tarafından dereceye giren öğrencilere ödülleri, 25 Mart Cuma günü İTÜ SDKM’de düzenlenen törenle takdim edildi.

tubitak odul toreni(4)

Törenin açılış konuşmasını Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Özkol yaptı. Konuşmasında  ortaöğretim öğrencilerini temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek  amacıyla TÜBİTAK’ın düzenlediği yarışmanın önemine vurguladı. Özkol, 649 projeden finale kalan 100 projeye bakıldığında geleceğe dair umutlarının daha da arttığını ifade etti. Öğrencilere, büyük hedeflere ulaşmak için çalışmaktan asla vazgeçmemeleri tavsiyesinde bulundu.

tubitak odul toreni ibrahim ozkol

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca da İTÜ’nün inovasyon ve girişimcilikte öncü bir üniversite olduğunu ifade etti. Karaca “Sevgili öğrenciler kaybedeni olmayan bir yarışmada yer aldınız ve finale kalarak önemli bir başarı elde ettiniz. Başarılarınızın devamını diliyor hepinizi sevgiyle kucaklıyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

tubitak odul toreni mehmet karaca

Açılış konuşmalarının ardından jüri üyelerine, bölge sergisinin hazırlanmasında emeği geçenlere ve bölgemizde en çok proje başvurusunda bulunan ortaöğretim kurumlarına plaket takdim edildi.

tubitak odul toreni (1)

Bilgisayar, Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Teknolojik Tasarım ve Tarih alanlarından hazırlanan ve dereceye giren projeleri görmek için tıklayınız.