Herkes İçin Sanat Akademisi Gaziantep’te
Mar 31, 2016

“Herkes İçin Sanat Akademisi” projesini tanıtmak ve yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen müzik seminerlerinin ikinci ayağı Gaziantep’te gerçekleştirildi.

İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serpil Murtezaoğlu’nun projelendirdiği, Gaziantep proje koordinatörlüğünü Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Sanatçı Öğr. Gör. Dr. Gültekin Şener’in üstlendiği program, GAÜN akademisyenlerinin de katılımıyla Mâvera Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

herkes icin sanat akademisi gaziantepte

Program, Prof. Dr. İlgar İmamverdiyev’in âşıklık geleneğinin çalgısı olan aşık sazını tanıtmasıyla başladı. İTÜ ve GAÜN Türk Musikisi Devlet Konservatuarı öğretim elemanları tarafından tar, kemani, ney, kanun sazı, bağlama, tanbur ve ud sazı gibi Türk müziği çalgılarının tanıtımı yapıldı.

calgi_ensturumanlar

Geleneksel Türk müziği ve kültürel değerleri adına farkındalık oluşturmayı hedefleyen etkinlik, ülkemizin çok sayıda okulunda öğrencilerle buluşmaya devam edecek.

herkes icin sanat akademisi genclerle

Herkes İçin Sanat Akademisi

Türk Musikisi alanında kurulmuş ilk akademik eğitim kurumu olan İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı, sanat sevgisini ve akademik eğitimi toplumun her kesimine yaymak amacıyla projelendirdiği Herkes İçin Sanat Akademisi’ni hayata geçirdi.

herkes icin sanat akademisi plaket

İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Serpil Murtezaoğlu’nun projelendirdiği, Herkes İçin Sanat Akademisi’nin amacı geleneksel musikimizin çocuk ve gençler arasında yaygınlaşmasını sağlamak.

İstanbul genelinde başlatılan ve binlerce çocuğa ulaşan projenin, tüm Türkiye'ye hatta uluslararası platforma taşınması hedeflenmekte.