İTÜ’den, İki Prestij Ödülü Birden!
Nis 07, 2016

İTÜ başarılarına başarı katmaya devam ediyor. Bunun son örneği ise iki bilim insanımızın kazandığı BAGEP ödülü.

Bilim Akademisi'nin üstün başarılı genç bilim insanlarını ödüllendirmek ve desteklemek amacıyla başlatmış olduğu Genç Bilim İnsanları Ödül Programı’na (BAGEP) bu yıl üniversitemizden iki öğretim üyemiz layık görüldü.

Çevre Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Tuğba Ölmez Hancı, endokrin bozucu, kanserojen maddelerin ileri oksidasyon prosesleri ve nano partiküllerin kullanıldığı teknolojilerle giderimi üzerine yürüttüğü çalışmalarla Çevre Mühendisliği dalında ödül aldı.

tugba olmez hanci

Fizik Mühendisliği Bölümü’nden Doç. Dr. Özgür Akarsu kuramsal ve gözlemsel kozmoloji alanında sürdürmekte olduğu çalışmalarla Fizik dalında ödül kazandı.

bilim_2

Akademisyenlerimiz ödüllerini 14 Nisan 2016 tarihinde Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde alacaklar.
İTÜ Kimya Bölümü akademisyenimiz Doç. Dr. Barış Kışkan da 2014 yılında BAGEP ödülünü kazanarak üniversitemizi gururlandırmıştı.

BAGEP ÖDÜLLERİ NEDİR?

Bilim Akademisi, BAGEP ödüllerini en iyi genç akademisyenlerin belirlenmeleri, ödüllendirilmeleri ve yeni araştırmalar için desteklenmeleri amacı ile 2013 yılında başladı. Ödül kazanan genç akademisyenlere araştırmalarını desteklemek amacıyla iki yıl süreyle destek verilmekte. Bu sayede en parlak ve gelecek vadeden genç akademisyenler araştırmalarını geliştirmelerine yardımcı olacak prestijli bir burs ile ödüllendirilirler.