Antarktika’dan Sıcak Haber
Nis 14, 2016

29 Mart tarihinde Türkiye’den yola çıkan İstanbul Teknik Üniversitesi Kutup Araştırmaları Merkezi (PolReC) ve merkez danışma kurulu, 14 kişilik araştırma ekibiyle Antarktika’da çalışmalarına devam ediyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’ndan (TÜBİTAK) oluşan araştırma ekibi incelemelerini başlattı.

ITUPolReCAYBE

Arjantinin en güneyi, aynı zamanda da kıtaya en yakın olan Ushuaia'dan gemiyle yola çıkan Türk Bilim Ekibi, dünyanın en zor yollarından biri olarak görülen Drake Boğazı’nı geçtikten sonra, Antarktika Kıtası'nın Peninsula kısmında karaya ayak bastı. Sonrasında Ukrayna’yla yapılan ortak "Bilim Seferi" çerçevesinde Ukrayna'ya ait "Vernadsky Araștırma İstasyonu"na geçiș yapıldı.

Antarktika’ya giden ekipte yer alan öğretim üyemiz Doç. Dr. Burcu Özsoy Çiçek, Türk bayrağı ve İTÜ bayrağını açtı.

PolReC

Bilim insanları, Türk bayrağını dalgalandırdıkları Antarktika kıtasının 50 millik alanında araştırma yapacaklar. Tıp doktorları, botanikçi, harita ve jeoloji mühendisleri ve deniz bilimleri uzmanlarından oluşan ekip 2 hafta süre ile incelemelerde bulunacak.