İTÜ İş Dünyasında Zirveye Ulaştı!
Nis 14, 2016

İTÜ İşletme Fakültesi’nin düzenlediği iş dünyasındaki profesyonellere yönelik ‘Dijital Dönüşüm ve Endüstri 4.0’ konulu İş Dünyası Zirvesi büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Bu sene ilki gerçekleşen zirvede iş dünyasının önde gelen 400 orta ve üst düzey yöneticisi bir araya geldi. İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen zirvede, iş dünyasına yön veren isimler yer aldı.

panelistler is dunyasi zirvesi

Zirveye, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, İTÜ İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fethi Çalışır, Siemens Genel Müdürü Ali Rıza Ersoy, Intel Genel Müdürü Burak Aydın, GE Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Canan Özsoy, Cisco Türkiye Genel Müdürü Cenk Kıvılcım, Akbank Genel Müdür Yardımcısı Orkun Oğuz gibi isimler konuşmacı olarak katıldı.

intel_is dunyasi zirvesi

Zirvede, Nesnelerin İnterneti, Endüstriyel İnternet, Digital Dönüşüm ve Yeni İş Modelleri, Bankacılık ve Finans Sektöründe Digital Dönüşüm, Perakendecilik gibi konular değerlendirildi.

katilimcilar_is dunyasi zirvesi

Rektör Karaca: İTÜ, Üçüncü Nesil Üniversite Olmaya Çok Yakın

İş Dünyası Zirvesi’nin açılışında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, dünyadan MIT ve Stanford Üniversitelerini örnek vererek “Üçüncü Nesil Üniversite” kavramını anlattı. “Türkiye’de bu kavrama en yakın üniversite İTÜ’dür” diye konuşan Rektör Karaca, “Üçüncü nesil üniversite denilince bilgiyi toplum için yapan, toplum için üreten, toplumun refahını artırmaya yönelik çalışan üniversite anlaşılması gerekir” dedi. Prof. Dr. Karaca ayrıca şunları söyledi:

“İTÜ, üçüncü nesil üniversiteye olamaya çok yakın bir üniversite. 3. nesil üniversite uluslararası kavramların öne çıktığı, patente yönelik ürünlerin yapıldığı ve bunlar için çözüm ortağı olan üniversite kavramı. Bu açıdan Teknik Üniversite çok önemli. Teknik Üniversite mezunları KPSS sınavlarına çok fazla girmiyorlar. Kendi şirketlerini kurmaya çalışıyorlar. Stanford gibi üniversite öğrencilerine bakın. Silikon Vadisi gibi yerlerde şirket kuruyorlar. Teknik üniversitelerin de zaten en büyük özelliği bu.”

itu_rektoru_is dunyasi zirvesi

Teknik Üniversite’nin önemli özelliklerinden birinin de ilk 50’deki öğrencilerinin yurt dışında işe girmeye ya da firma kurmaya olan eğilimleri olduğunu belirten İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca: “İTÜ Kariyer Merkezi bu konuda aktif. İnsanın olmadığı yerde her ne kadar dijital dönüşüm gerçekleştirseniz, alt yapı üst yapı kullansanız da merkezde insan kullanacaktır. İnsan üretecektir. O açıdan da biz insana, yeteneğe dokunuyoruz.” şeklinde konuştu.

isletme fakultesi dekani_is dunyasi zirvesi

İTÜ İş Zirvesi Duayen İsimleri Ağırladı

İTÜ İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Alp Üstündağ’ın moderatörlüğünü üstlendiği zirvede Borusan Genel Müdür Yardımcısı Ali Fuat Çötelioğlu, Arçelik Üretim Teknolojileri Direktörü Mustafa Esenlik, Kibar Holding Genel Müdür Yardımcısı Hakan Korkmaz, Rockwell Automation Türkiye Genel Müdürü Cenk Ceylan ve Harting Türkiye Genel Müdürü Ahmet Can Ayan konuşmacı olarak yer aldı.