Tunus - Türkiye Üniversiteleri İşbirliği Forumu İTÜ’de Yapıldı
May 03, 2016

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından düzenlenen “II. Tunus-Türkiye Üniversiteleri İşbirliği Forumu” 2 Mayıs 2016 Pazartesi günü, İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

İki ülke arasında yükseköğretim alanındaki işbirliğini artırmak amacıyla düzenlenen foruma Türkiye'den 15, Tunus'tan ise 8 üniversite katıldı.

DSC_0223

YÖK Üyeleri Prof. Dr. Rahmi Er, Prof. Dr. İbrahim Hatiboğlu ile Tunus Yükseköğretim ve Bilimsel Araştırmalar Bakanlığı Uluslararası İlişkiler Genel Müdürü Prof. Dr. Selim Şura başkanlığında Tunus Üniversiteleri Rektörleri yer aldı.

DSC_0264

Türkiye’den ise Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca ile birlikte, Adnan Menderes, Atatürk, Bülent Ecevit, Çankırı Karatekin, Çukurova, Erzurum Teknik, Gebze Teknik, Hacettepe, İstanbul, İzmir Katip Çelebi, Marmara, Mersin, Mimar Sinan Güzel Sanatlar ve Uludağ üniversitelerinin rektör ve rektör yardımcıları katıldı.

DSC_0390

Açılış konuşmalarının ardından gerçekleşen dört farklı oturumda, öğrenci değişimi, bilimsel işbirliği, ortak proje yönetimi ve akademisyen değişimi konularında çalışma yapmak üzere uzlaşıldı. Ayrıca iki ülke için ortak tarih, medeniyet ve felsefe alanlarında yapılacak işbirliği projelerinin de desteklenmesi kararlaştırıldı.

DSC_0398

Toplantı sonrasında iki ülke heyetleri, İTÜ Ayazağa Yerleşkesini, laboratuvarlarını ve İTÜ Teknokentini kapsayan bir inceleme gezisi gerçekleştirdi.

DSC_0250

Haber ve Fotoğraf: Kurumsal İletişim Ofisi