Betonik Fikirlerde İTÜ Birinciliği
May 04, 2016

Sabancı Holding Çimento Grubuna bağlı Akçansa tarafından üniversite öğrencilerini sektörle tanıştırmak ve yaratıcı fikirleri değerlendirmek amacıyla düzenlenen Betonik Fikirler proje yarışmasının birincisi İTÜ’den Be-Link Studio oldu.

betonik fikirler-2

Bu yıl 7.si düzenlenen yarışma; sürdürülebilir gelecekte çimento ve betonun önemini vurgulayan pazarlama projeleri üretmek, uygulanabilir ve yaratıcı fikirler bulmak ve hazır betondaki farkındalığı arttıracak projeler üretmek gibi alanları kapsıyor.

İTÜ Mimarlık Bölümü ikinci sınıf öğrencilerinden Oğuzhan Koral, Furkan Filiz, Sabit Engin ve Ali Furkan Kiracı’nın oluşturduğu Be-Link Studio grubu, birinciliği Sabancı Üniversitesi Recement grubu ile paylaştı.

betonik fikirler-1

Antik Yunan’da kullanılan amforalardan esinlenerek betona akustik ve aydınlanma konularında yüksek nitelik kazandıran, yapıların akustik problemlerini daha yapım aşamasında çözen projeleriyle HeidelbergCement Almanya teknik gezisi, Akçansa’da staj ve Macbook Air ödüllerinin sahibi oldular.

İTÜ’den Prof. Dr. Mehmet Ali Taşdemir’in jüri üyesi olarak katkıda bulunduğu yarışma bu sene 104 üniversiteden 880 başvuru alarak rekor bir katılıma imza attı.

Haber: Kurumsal İletişim Ofisi