Madencilik Sektöründe İş Kazaları
May 10, 2016

İTÜ Maden Fakültesi Vakfı ve Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı işbirliği ile Maden Fakültesi İhsan Ketin Konferans Salonu’nda “Madencilik Sektöründe İş Kazaları” konulu bir açık oturum düzenlendi.

33. Vakıf Haftası Etkinlikleri kapsamında, 10 Mayıs Salı günü gerçekleşen toplantıya akademisyenler, öğrenciler, vakıflar ve kurumlardan çok sayıda kişi katıldı.

madencilik sektorunde is kazalari panel

Maden Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatma Arslan’ın madenlerde son zamanlarda sıkça rastlanan kazalara dikkat çeken açılış konuşmasıyla başlayan panel, Prof. Dr. Güven Önal’ın (YMGV) başkanlığında Prof. Dr. Bahtiyar Ünver (Hacettepe Üniv. Maden Müh. Böl.) Prof. Dr. Cengiz Kuzu (İTÜ Maden Müh. Böl.), Prof. Dr. Okay Aksoy (DEÜ Maden Müh. Böl.) ve Maden Yük. Müh. Lütfi Çallı’nın (YMGV) katılımıyla gerçekleşti.

Panelde madencilikte ne tür kazalar oluşabileceği, kazaların nedenleri ve kazalara karşı alınması gereken önlemler tartışıldı. Üniversite dışında işçi ve işveren eğitimleri ile meslek içi eğitimin önemi vurgulandı. Madencilik başlamadan projelendirme ve planlamanın çok iyi yapılması, maden mevzuatlarının uluslararası standartlarda olması, denetlemelerin uzman ve bağımsız kişiler tarafından gerçekleştirilmesi sonucuna varıldı.

Panel, Prof. Dr. Fatma Arslan’ın vakıflar adına katılımcılara teşekkür plaketleri takdimiyle sona erdi.

Haber ve Fotoğraf: Kurumsal İletişim Ofisi