Antarktika Bilim Seferine Katılan Ekip İTÜ’de
May 11, 2016

İTÜ Kutup Araştırmaları Merkezi (PolReC) ve Merkez Danışma Kurulu’ndan oluşan ekip, Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde yapılan söyleşide Antarktika’daki heyecan verici serüvenlerini akademisyenler ve öğrencilerle paylaştı.

Antarktika’da bayrağımızı gururla dalgalandıran ekip başarı ile sonuçlandırdıkları araştırmalarını 10 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleşen söyleşide bilim seferi esnasında çekilen fotoğraflar ve videolar eşliğinde izleyicilere sundu.

antarktika bilim seferi soylesi

Ekip kıta üzerinden uydu telefonu ile Türkiye’de bulunan ortaokul öğrencilerinin sorularını cevaplamaları, yol boyunca yaşadıkları macera ve süreç boyunca yapılan deniz buzu, deniz memelisi, kuş, buzdağı gözlemleri gibi konularda katılımcıları bilgilendirdi.

Çalışmaların İlk etabı başarı ile tamamlayan ekip beyazın, huzurun, barışın kıtasına en kısa sürede tekrar gitmeyi ümit ettiklerini bildirdi.

Haber ve Fotoğraf: Kurumsal İletişim Ofisi