Berlin’den Dijital Dönüşüm Rüzgarı: Digital Univers[C]ity
May 12, 2016

Dijital Üniversite - Berlin’in Dijitalleştirme Faaliyetleri

Dijitalleştirmenin hayatımıza yön verir hale geldiği günümüzde, insanlar dijital değişiklikler hakkında eskisinden daha çok tartışıyor, yazıyor ve düşünüyor. Big Data (Büyük Veri), Endüstri 4.0, Akıllı Şehirler ve benzeri konular, günlük yaşantımızın vazgeçilmez bir parçasını oluşturduğu gibi, iş ve özel hayatlarımızın da aktif bir parçası haline geldi.

Dijital dönüşüm konusunda hızlı ilerleme kaydeden Berlin, bir başkent olarak gelişen dijital ekonominin ve start-up’ların merkezlerinden biri olmasının yanında, uluslararası ortak zihniyet oluşturmak için de bir ilgi odağı haline gelmiş durumda. Berlin’i uluslararası bir görünürlük ile Bilgi Teknolojileri başkentine dönüştürmek için, politikacıların, bilim insanlarının ve girişimcilerin teşvik edecekleri, ‘Berlin Dijital Gündemi’ adı altında ortak bir stratejik program üzerinde çalışılıyor.

Berlin Teknik Üniversitesi Başkanı ve Berlin Dijitalleştirme Görev Gücü eş-kurucusu Christian Thomsen, şehirdeki ön koşullar, şartlar ve süregelen dijitalleştirme faaliyetleri ile ilgili değerlendirmelerin bulunacağı bir konferans gerçekleştirecek. Bununla birlikte yakın zamanda kabul gören Berlin Dijital Gündemi hakkında ve Berlin bilim insanlarının dijital bir gelecek için nasıl katkıda bulunduklarına dair deneyimlerini 17 Mayıs günü 10:00 – 12:00 saatleri arasında bizlerle paylaşacak.

Digital Univers[C]ity

Haber: Kurumsal İletişim Ofisi