Nobel Adaylığına En Yakın İsimlerden Prof. Dr. Hadis Morkoç'un Adı İTÜ'de!
May 13, 2016

1969 yılında İTÜ’den mezun olan ve çalışmalarına “ABD Virginia Commonwealth Üniversitesi”nde devam eden bilim insanı Prof. Dr. Hadis Morkoç adına İTÜ’de laboratuvar açılacak.

İTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü bünyesine kazandırılan “Prof. Dr. Hadis Morkoç Electro-Optical Devices (Elektro-Optik Donanımlar) Ar-Ge Laboratuvarı ”nın açılışı 18 Mayıs Çarşamba günü saat 14:00’de fakülte binasında gerçekleştirilecek.

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca ve mezunumuz Prof. Dr. Hadis Morkoç tarafından yapılacak açılışın ardından değerli bilim insanı Morkoç, İTÜ’lülerle söyleşide bir araya gelecek. Laboratuvar kapsamında damar cerrahisinde çığır açabilecek, yeni geliştirilen bir tıbbi cihazın da tanıtımı aynı gün yapılacak.

Mikroelektronik konusunda yapmış olduğu çalışmalar sayesinde ismi Nobel Fizik Ödülü adaylığına en yakın kişiler arasında geçen; 1328 indeksli yayına sahip, 42918 kez atıf yapılan ve yüksek akademik verimliliğini 85 puanlık H indeksi katsayısıyla kanıtlayan Prof. Dr. Hadis Morkoç, dünyanın en iyi 5 araştırmacısı arasında gösteriliyor. 1964 yılında İTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği'nde eğitimine başlayan, transistörler ve mikro elektronik konularında bir süre çalışan Morkoç, yüksek lisansını da İTÜ’de tamamladıktan sonra çalışmalarına ABD’de devam etti. Morkoç'un, adına açılacak laboratuvarda İTÜ’lü araştırmacılarla birlikte fiilen çalışmalara destek olması da bekleniyor.

Haber: Kurumsal İletişim Ofisi