Beton Kanolar Yarışması’nda Şampiyon İTÜ
May 17, 2016

Hızın, takım ruhunun ve fiziksel dayanıklılığın bir araya geldiği Üniversiteler Arası Beton Kano Yarışması, İTÜ Mühendisliğe Hazırlık Kulübü tarafından İTÜ Ayazağa Kampüsü’ndeki gölette gerçekleştirildi.

beton kano-1

15 Mayıs 2016 tarihinde düzenlenen ve genel puanlamanın %25’ini oluşturan; 2 kişilik dayanıklılık, 2 kişilik sürat ve 4 kişilik sürat yarışlarının yanında, beton kanosunu yüzdüren ekiplerin jüriye yaptıkları sunumlardan elde edilen akademik puanın da genel puanlamanın %75’lik kısmını oluşturduğu bu heyecan verici yarışta; İTÜ Fantastic Four takımı 8500 TL’lik birincilik ödülünü, Balıkesir Üniversitesi Karesi Kano Takımı 5500 TL’lik ikincilik ödülünü, Boğaziçi Üniversitesi BOUN Vikings Takımı ise 3500 TL’lik üçüncülük ödülünü kazandı. Erciyes Üniversitesi, Zirve Üniversitesi ve Kırıkkale Üniversitesi de ekipleriyle bu rekabette yer aldı.

beton kano-2

Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen inşaat mühendisliği lisans ve yüksek lisans öğrencilerini buluşturan yarışı lider bitiren İTÜ Fantastic Four Takımı’mızın üyeleri Hakan Alyamaç (kaptan), Yalın Sonat Yüksel, Uğur Güven ve Ahmet Ertuğrul, sonuçtan gurur duyduklarını belirterek Mühendisliğe Hazırlık Kulübü’ne ve danışmanları Doç. Dr. Hasan Yıldırım ile Ar. Gör. Hasan Nuri Türkmenoğlu’na teşekkür ettiler.

Haber: Kurumsal İletişim Ofisi