ICC 2016 En İyi Makale Ödülü Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Başar’ın!
May 17, 2016

Üniversitemizin; Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü’nde görev yapan Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Başar; Kadir Has Üniversitesi’nden Erdal Panayırcı, Özyeğin Üniversitesi’nden Murat Uysal ve Edinburg Üniversitesi’nden Harald Haas ile birlikte yayınladığı “Çok Girişli - Çok Çıkışlı Görünür Işıkla Haberleşme Sistemleri İçin Diyot İndis Modülasyonu” (Generalized LED Index Modulation Optical OFDM for MIMO Visible Light Communications Systems) başlıklı makale, 23-27 Mayıs 2016 tarihleri arasında Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’da düzenlenecek IEEE International Conference On Communications 2016 tarafından (ICC 2016) En İyi Makale Ödülü’ne lâyık görüldü.

Başar’ın çalışması; çok-girişli çok-çıkışlı görünür ışıkla haberleşme sistemleri (VLC) için özgün bir ışık yayan diyot (LED) indis modülasyonu sistemi öneriyor. Buna göre, optik iletişim kanalları üzerinden doğrudan iletimi mümkün olmayan karmaşık veri simgeleri, gerçek ve sanal ile pozitif ve negatif kısımlarına ayrılarak LED indis modülasyonu ilkesi ile alıcıya iletiliyor. Makalede, bilgisayar benzetimleri ile önerilen VLC sisteminin, literatürde mevcut olan optik haberleşme sistemlerinden oldukça iyi bir performansa sahip olduğu gösteriliyor.

Makalesi, haberleşme mühendisliği alanında dünyanın en saygın ve en geniş katılımlı konferansı olan IEEE International Conference On Communications 2016’dan En İyi Makale Ödülü alarak üniversitemizi gururlandıran Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Başar’ı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

İlgili makaleye erişim için lütfen tıklayınız.

Haber: Kurumsal İletişim Ofisi