İTÜ, Berlin Teknik Üniversitesi Rektörü'nü Ağırladı
May 18, 2016

Giderek hayatımızın her alanında yer almaya başlayan dijital teknoloji, aynı zamanda beraberinde yeni bir yaşam stili, yeni bir şehir hayatı ve bakış açısı da getiriyor. Bu bağlamda, Berlin Teknik Üniversitesi Başkanı ve Berlin Dijitalleştirme Görev Gücü eş kurucusu Prof. Dr. Christian Thomsen, “Dijital Üniversite ve Berlin’in Dijitalleştirme Faaliyetleri” başlıklı söyleşide İTÜ’lü akademisyenler ve öğrencilerle buluştu.

Christian Thomsen Soylesi (2)

İTÜ Ayazağa Kampüsü Ulusal Yüksek Başarımlı Hesaplama Merkezi Binası’nda 17 Mayıs 2016’da gerçekleşen söyleşiye; Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Fuat Aydın, İTÜ dekanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Christian Thomsen Soylesi (3)

Prof. Dr. Thomsen, Berlin’deki şartlar ve devam eden dijitalleştirme faaliyetleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. “Teorik bilgi her zaman önemlidir fakat mühendislik eğitiminde pratik bilgi esastır.” diyen Thomsen, Berlin’i bir bilgi teknolojileri merkezine dönüştürmek adına en önemli adımlardan olan Berlin Dijital Gündemi’ne ve Berlin bilim insanlarının dijital geleceğe nasıl katkıda bulunduklarına dair deneyimlerini paylaştı.

Christian Thomsen Soylesi (4)

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca, İTÜ’lü akademisyenlerden ve öğrencilerden gelen soruları da yanıtlayan Thomsen’a, günün anısına plaketini takdim etti. Söyleşinin ardından Prof. Dr. Thomsen ve Rektörümüz, İTÜ Bilişim Enstitüsü laboratuvarlarını gezerek İTÜ’lü araştırmacılardan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Christian Thomsen Soylesi (6)

Haber ve Fotoğraf: Kurumsal İletişim Ofisi