İTÜ “Önce İş Sağlığı ve Güvenliği!” Dedi
May 18, 2016

Gelişen teknoloji ve değişen çalışma koşulları nedeniyle, günümüzde iş güvenliği daha da önemli hâle geldi. Üniversitemiz de bu önemli konuda görüş alışverişi oluşturmak amacıyla, İTÜ İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi tarafından "Güvenli Çalış, Sağlıklı Yaşa!’ mottosu ile 16-17 Mayıs 2016 tarihleri arasında düzenlenen “İTÜ İş Sağlığı ve Güvenliği Günleri”nde, farklı alanlardan profesyonelleri İTÜ Ayazağa Kampüsü Prof. Dr. Remzi Ülker Konferans Salonu’nda ağırladı.

Yerel yönetim ve mali yöneticilerin katıldığı konferansta, 1 Temmuz 2016 tarihi itibariyle kamu sektöründe yürürlüğe girecek 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun uygulama alanları konuşuldu.

isgg Rektor

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca katılımcılara başarılı bir konferans geçirmelerini temenni etti. Rektör Yardımcımız ve İTÜ İşveren Vekili Prof. Dr. Ali Fuat Aydın da iki gün sürecek İTÜ İş Sağlığı ve Güvenliği etkinliğinde; avukatlar, psikologlar, doktorlar, meslek hastalığı doktorları, yerel yönetim temsilcileri, tiyatro ve sinema oyuncuları gibi konusunda öncü ve uzman kişiler ile iş sağlığı ve güvenliği konusuna ilgi duyanları buluşturmaları nedeniyle mutlu olduklarını ifade etti.

isgg Gulcin Civi

İTÜ İş Sağlığı Güvenliği Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Gülçin Çivi ise İTÜ’nün işveren olarak kanuna göre oluşan yükümlülüklerini hızlı bir şeklide yerine getirdiğinin altını çizdi ve bu bağlamda üniversitede yapılan çalışmaları anlattı.

isgg sukru genc

Şükrü Genç: “Saha çalışmaları çok önemli”

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve Mevzuatları hakkında farkındalık yaratmak, gerekli bilgi ağını oluşturarak topluma bilinç kazandırmak amacıyla düzenlenen konferansın ilk bölümünde yerel yönetimlerdeki yapılanmalar ele alındı.

Konferansta ilk oturumu İTÜ İş Sağlığı Güvenliği Birimi Koordinatörü Doç. Dr. Gülçin Çivi yönetirken, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Esenler Belediyesi Başkan Yardımcısı Nihat Karataş konuşmacı olarak yer aldı.

isgg -tesekkur takdim

Sarıyer Belediyesi Başkanı Şükrü Genç söz konusu kanunun önemli olduğunu, ancak kanunun uygulanması açısından özellikle saha çalışmalarının önemine dikkat çekti. Genç, bu bağlamda Sarıyer Belediyesi tarafından yürütülen çalışmaları sunumunda aktardı. Esenler Belediyesi Başkan Yardımcısı Nihat Karataş da söz konusu yasa doğrultusunda kurullar oluşturduklarını ve bu kurullarda yer alan iş güvenliği uzmanları tarafından hizmet içi eğitimlere öncelik ve önem verdiklerini belirtti.

Bilgi, teknoloji ve kültür üreten ülkemizin öncü üniversitelerinden İTÜ’nün düzenlediği etkinlikle ortaya çıkacak çözüm önerileri sayesinde; huzurlu, sağlıklı, mutlu, güler yüzlü bir toplumda yüksek bir yaşam kalitesi elde edilmesi hedefleniyor.

Haber ve Fotoğraf: Kurumsal İletişim Ofisi
Fotoğraflar: Görsel İletişim Tasarımı Ofisi