Prof. Dr. Hadis Morkoç Adına İTÜ’de Laboratuvar Açıldı
May 20, 2016

Mikroelektronik konusunda yapmış olduğu çalışmalar sayesinde ismi Nobel Fizik Ödülü adaylığına en yakın kişiler arasında geçen ve akademik çalışmaları ile atıf rekorları kıran mezunumuz Prof. Dr. Hadis Morkoç'un ismi, üniversitemizde yetişecek yeni kuşaklara ilham kaynağı olacak. Üniversitemizin Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü’ne kazandırılan “Prof. Dr. Hadis Morkoç Electro-Optical Devices (Elektro-Optik Donanımlar) Ar-Ge Laboratuvarı” 18 Mayıs 2016’da İTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi’nde düzenlenen törenle açıldı.

Hadis Morkoc Lab-2

Açılış nedeniyle hissettiği duyguları konuşmasında aktaran Morkoç,  yıllar sonra kendilerinden ders aldığı hocalarını görmenin ve böylesine unutulmaz bir ânı onlarla paylaşmanın kendisi için son derece özel ve bir o kadar da anlamlı olduğunu belirtirken, onlardan aldığı değerli eğitimi İTÜ’deki genç beyinlere aktarmak istediğini de ifade etti.

Hadis Morkoc Lab-5

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca ise Prof. Dr. Hadis Morkoç’un akademik çalışmalarıyla elde ettiği büyük başarının altını çizerken bu durumun İTÜ mezunlarının lisans, yüksek lisans ve doktorasını bitirip Virginia Üniversitesi gibi önemli bir üniversitede yer alabildiğini, hatta bölüm başkanı olabildiğini gösteren gurur verici bir örnek olduğunu vurgularken, bu güzel örneklerle gelecekte daha da sık karşılaşacaklarını ekledi. İTÜ’nün 243 yıllık birikimi ile 3.nesil üniversitelere en yakın üniversite olduğunu belirten Karaca, Elektrik ve Elektronik Fakültesi’nin bu anlamda en önde gelen fakültelerden olduğunu da sözlerine ekledi.

Hadis Morkoc Lab-1

Üniversitemizin Elektrik ve Elektronik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serhat Şeker ise Prof. Dr. Hadis Morkoç’u İTÜ olarak bundan sonra aralarında daha sık görmek istediklerini belirtti.

1328 indeksli yayına sahip, 42918 kez atıf yapılan ve yüksek akademik verimliliğini 85 puanlık H indeksi katsayısıyla kanıtlayan Prof. Dr. Hadis Morkoç, dünyanın en iyi 5 araştırmacısı arasında gösteriliyor. 1964 yılında İTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği'nde eğitimine başlayan, transistörler ve mikro elektronik konularında bir süre çalışan Morkoç, yüksek lisansını da İTÜ’de tamamladıktan sonra çalışmalarına ABD’de devam etti. Prof. Dr. Hadis Morkoç, adına açılan bu laboratuvar sayesinde, İTÜ’lü genç araştırmacıların çalışmalarına ve bilimsel makalelerine katkıda bulunacak.

Hadis Morkoc Lab-4

Haber ve Fotoğraf: Kurumsal İletişim Ofisi