Amelia Earheart’ın İzinde: Pınar Acar’dan Burs Müjdesi!
May 24, 2016

Lisans derecesini 2010 yılında üniversitemizin Uzay Mühendisliği Bölümü’nden, yüksek lisans derecesini ise İTÜ Uçak ve Uzay Mühendisliği Yüksek Lisans Programı’ndan alan Pınar Acar, ABD’deki Michigan Üniversitesi’nde sürdürdüğü doktora çalışmaları kapsamında, havacılık alanında dünyanın en prestijli burslarından olarak kabul edilen Amelia Earhart Bursu’na hak kazandı.

Pinar Acar 2

Atlas Okyanusu’nu uçakla tek başına geçen ilk kadın pilot olan Amelia Earhart’ın anısına, kadınların istihdamda daha çok yer almasını hedefleyen Uluslararası Zonta Vakfı (Zonta International Foundation) tarafından verilen bursun temel amacı, havacılıkta sayıca az olan kadın araştırmacıların sayısını artırmak olarak öne çıkıyor. Akademik başarısını; not ortalaması, yayın sayısı, tez konusunun yenilikçi oluşu vb. birçok kriterleri sağlayarak gösteren kadın araştırmacılar arasından sadece 35 doktora öğrencisine verilen bu önemli burs ile havacılık alanında üstün başarı gösteren doktora öğrencileri arasına girerek hem üniversitemizi hem de ülkemizi gururlandıran Pınar Acar’ı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Pınar Acar ile birlikte bu yıl Amelia Earhart Bursu’na hak kazanan öğrencilerin tam listesine buradan
ulaşabilirsiniz.

Haber: Kurumsal İletişim Ofisi