Nobel Ödül'lü Prof. Dr. Aziz Sancar’ın GIS Projesi İTÜ'de!
May 26, 2016

2015 Nobel Kimya Ödülü’nü kazanarak dünya çapında yakaladığı başarıyla ülkemizi onurlandıran Prof. Aziz Sancar’ın liderliğinde Türkiye genelinde sürdürülen “Girls in Stem” (GIS) Projesi’nin, 21 Mayıs 2016’da, İstanbul'da gerçekleşen yedinci ve son etkinliğine ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadık.

GIS_projesi_1

İstanbul'un çeşitli okullarından gelerek etkinliğe katılan 6. sınıftaki 100 kız öğrenci; onlara eğlenerek öğrenebilecekleri, özgürce düşünüp fikir üretebilecekleri bir ortam sağlayarak bilim merakı ve deneyimi kazandırmayı hedefleyen bu projede, GIS ekibi ve İTÜ’de öğrenim gören gönüllü kız öğrencilerin gözetiminde yaratıcı çalışmalar yaptılar.

GIS_projesi_3

Üniversitemizde başlatılan STEM programı açısından da çok değerli bir katkıda bulunan ve motivasyon sağlayan etkinlik kapsamında, İTÜ STEM Çalışma Grubu ve GIS Projesi Direktörü Gökhan Coşkun iş birliğiyle gerçekleşen program ile GIS ekibi, İTÜ Kültür Sanat Birliği ve öğrenci kulüpleri başarılı bir ortak çalışma sergiledi.

GIS_projesi_2

Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Karaca’nın, İTÜ akademisyenlerinin, öğrencilerinin, mezunlarının ve velilerin katıldığı programın sonunda yapılan ödül töreninde ise öğrencilere bu unutulmaz günün hatırası olarak; tablet, TÜBİTAK kampı katılımı, STEM kitapları ve İTÜ çantalarından oluşan çeşitli hediyeler de verildi.

Haber ve Fotoğraf: Kurumsal İletişim Ofisi