İTÜ Peyzaj Mimarlığında En İyiler Arasında
May 26, 2016

Peyzaj mimarlığının ülkemizdeki gelişiminin desteklenmesi ve bu alanın kamuoyunun gündeminde yer alması amacıyla verilen Ulusal Peyzaj Mimarlığı Ödülleri’nin sekizincisi, her yıl 13 Mayıs’ta kutlanan Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü‘nde sahiplerini buldu.

Bu önemli günde, İTÜ Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Kurucu Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cengiz Yıldızcı Onur Ödülü’ne lâyık görüldü. Ayrıca; “Tuzla Kamil Abdüş Lagünü ve Yakın Çevresi Peyzaj ve Kentsel Tasarım Projesi” ile peyzaj mimarlığı alanına yeni bir yorum getiren Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğretim üyelerimizden Prof. Dr. Hayriye Eşbah Tunçay, Yrd. Doç. Dr. Ebru Erbaş Gürler ve Peyzaj Yük. Mim. N. Tuğçe Onuk’tan oluşan ekip, “Analiz ve Planlama” kategorisinde birincilik ödülünü kazandı. Biri onur, diğeri analiz ve planlama ödülü olmak üzere iki ödül birden alan üniversitemiz, eğitim verdiği tüm akademik bölümlerde olduğu gibi peyzaj mimarlığındaki iddiasını da ortaya koydu.

8. Ulusal Peyzaj Mimarlığı Ödülleri kapsamında; Uygulanmış Proje Ödülü, Uygulanmamış Proje Ödülü, Analiz ve Planlama Ödülü, İletişim Ödülü, Kent Simgesi "Landmark" Ödülü ve Onur Ödülü dallarında ödüller verildi. Bu yılki ödüller için; uygulanmış proje dalında 6, uygulanmamış proje dalında 22, analiz ve planlama dalında ise 6 olmak üzere toplam 34 proje başvurusu yapıldı.

tuzla kamil abdus lagunu

Haber: Kurumsal İletişim Ofisi