• Alberaber!* 5. UNİÇEK Su Sporları Şampiyonu İTÜ!
    May 26, 2016
    Küçükçekmece Belediyesi’nin bu yıl beşincisini gerçekleştirdiği ve 21-22 Mayıs 2016 tarihlerinde düzenlenen UNİÇEK Su Sporları Festivali’nde, üniversiteler arasında yine çekişmeli bir yarış yaşandı.

• İTÜ Peyzaj Mimarlığında En İyiler Arasında
    May 26, 2016
    Peyzaj mimarlığının ülkemizdeki gelişiminin desteklenmesi ve bu alanın kamuoyunun gündeminde yer alması amacıyla verilen Ulusal Peyzaj Mimarlığı Ödülleri’nin sekizincisi, her yıl 13 Mayıs’ta kutlanan Ulusal Peyzaj Mimarlığı Günü‘nde sahiplerini buldu.

• Anadolu’dan Dünyaya Enstrümantal Köprüler
    May 26, 2016
    Üniversitemizin Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı’nda öğretim üyesi olarak görev yapan Doç. Dr. Tolgahan Çoğulu’nun gözetmenliğinde, Tayvan merkezli Uluslararası Ahşap Kültür Topluluğu (International Wood Culture Society) tarafından hazırlanan “Ahşap Çalgılarla Türkiye’nin Geleneksel Müzikleri” adlı belgesel yayınlandı.

• Nobel Ödül'lü Prof. Dr. Aziz Sancar’ın GIS Projesi İTÜ'de!
    May 26, 2016
    2015 Nobel Kimya Ödülü’nü kazanarak dünya çapında yakaladığı başarıyla ülkemizi onurlandıran Prof. Aziz Sancar’ın liderliğinde Türkiye genelinde sürdürülen “Girls in Stem” (GIS) Projesi’nin, 21 Mayıs 2016’da, İstanbul'da gerçekleşen yedinci ve son etkinliğine ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadık.

• Uluslararası Başarı Sahibi Türk Bilim İnsanları İTÜ’deydi
    May 26, 2016
    Uluslararası akademik bilgi paylaşım ağı TAF Network tarafından düzenlenen 4. Yurt Dışı Farkındalık Zirvesi, dünyanın en iyi üniversitelerinde yaptıkları akademik çalışmalarla birçok ödüle lâyık görülen Türk bilim insanlarının katılımıyla, İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde 21 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleşti.